Місто

У Житомирі хочуть встановити меморіальну дошку дисиденту Сергію Бабичу

4 July 2017, 09:28

В центрі Житомира на фасаді багатоповерхового житлового будинку № 6 по вулиці Кафедральній хочуть встановити меморіальну дошку громадському та політичному діячеві, дисиденту, члену Української Гельсінської Спілки Сергію Бабичу.

Проект рішення виконкому «Про надання згоди Житомирському обласному осередку Всеукраїнського об’єднання «За помісну Україну» на встановлення меморіальної дошки Бабичу Сергію Олексійовичу» опублікований на сайті Житомирської мерії 3 липня 2017 року.

«Розглянувши звернення Житомирського обласного осередка Всеукраїнського об’єднання «За помісну Україну» про надання згоди на встановлення меморіальної дошки, присвяченої пам’яті українського громадського та політичного діяча, дисидента, члена Української Гельсінської Спілки Бабича Сергія Олексійовича, на фасаді багатоповерхового житлового будинку № 6 по вулиці Кафедральній, де він проживав в період з 1994 по 2016 рік, відповідно до ст.ст. 10, 21 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради вирішив:

1. Надати згоду Житомирському обласному осередку Всеукраїнського об’єднання «За помісну Україну» на встановлення меморіальної дошки, присвяченої пам’яті Бабича Сергія Олексійовича, на фасаді багатоповерхового житлового будинку № 6 по вулиці Кафедральній в місті Житомирі.

2. Житомирському обласному осередку Всеукраїнського об’єднання «За помісну Україну»:

2.1 до встановлення меморіальної дошки її ескіз погодити в департаменті містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради;

2.2 здійснити встановлення даної меморіальної дошки відповідно до вимог чинного законодавства України, державних стандартів, норм і правил;

2.3 взяти на баланс та утримання меморіальну дошку, присвячену пам’яті Бабича С.О.

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради згідно з розподілом обов’язків», - йдеться у проекті рішення.

Як повідомляв Житомир.info, 20 травня на фасаді Житомирської місцевої прокуратури відкрили меморіальну дошку загиблому президенту Польщі Леху Качинському.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі