Влада

Житомирський виконком встановив нові тарифи у кінотеатрі ім. І. Франка

5 July 2017, 13:35

Виконавчий комітет встановив нові тарифи на послуги з демонстрування фільмів комунальному підприємству «Об'єднана дирекція кінотеатрів міста» Житомирської міської ради.

За це рішення 5 липня під час засідання проголосували 15 із 17 присутніх членів виконкому (двоє утримались).

«Нами були враховані попередні рекомендації, і ціни на квитки для дітей залишились на попередньому рівні. Підвищення ціни відбудеться лише квитків для дорослих – з 35 до 40 грн», – сказала директор КП «Об'єднана дирекція кінотеатрів міста» Інна Сергійчук.

При цьому вона також пояснила, якого фінансового результату планує досягти підприємство від підвищення тарифів. Так, загалом за 2017 рік «Об'єднана дирекція кінотеатрів міста» розраховує отримати понад 1 млн грн валового збору.

«Ми взяли факт 2016 року, де середня ціна була 7,63 грн і глядачів було обслужено 46,1 тисяч осіб. На 2017 рік ми залишаємо таку ціну квитка, тому що для дітей ціни квитків не збільшуються, і збільшуємо до 50 тисяч (кількість глядачів).За перше півріччя ми вже виконали до 20 тисяч. І отримуємо такий фінансовий результати – 382,3 тис. грн. Окрім того, ми суттєво підвищили кількість дорослих глядачів. Якщо у 2016 році їх було лише 6,7 тисяч осіб, то цьогоріч цей показник може сягнути 20 тисяч. Це дасть можливість отримати ще 700 тис. грн за середньої вартості «дорослого» квитка в 35 грн», – уточнила Сергійчук.

При цьому планують зберегти й те соціальне навантаження, яке виконує кінотеатр ім. Івана Франка – безкоштовно його відвідують близько трьох тисяч глядачів.

«Кількість таких категорій збільшується. Пільгових глядачів у нас близько 50 тисяч. Також зростає на сьогодні виробництво кінофільмів національного виробництва, тому кінотеатри мають із ними обов’язково працювати», – зазначила керівник комунального підприємства.

Як повідомляв Житомир.info, обговорення питання нової вартості білетів у кінотеатрі ім. Івана Франка вже переносилося двічі. Спершу, під час засідання виконкому 7 червня, мер Сергій Сухомлин був проти підвищення цін і казав, що він би взагалі знизив ціну до 10 гривень, «і хай діти ходять, дивляться». 21 червня розгляд питання знову відтермінували, попередньо зійшовшись на тому, що ціни на квитки для дітей підвищуватись не будуть узагалі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі