Влада

Депутати не проголосували за звіт секретаря Житомирської міської ради Наталії Чиж

5 July 2017, 18:26

Секретар Житомирської міської ради, голова фракції Об’єднання «Самопоміч» Наталія Чиж за власним наполяганням звітувала перед депутатами.

Звіт колеги по депутатському корпусу слухали під час другого пленарного засідання 23-ї сесії міської ради 5 липня.

«Мене було обрано секретарем міської ради 30 листопада 2015 року рішенням міської ради сьомого скликання, протокол №4. За звітний період відбулося 385 постійних комісій, це за рік і вісім місяців, підготовлено та проведено 22 сесії міської ради, це була 23-я, з них 7 – позачергових, 27 пленарних засідань міської ради. Депутати міської ради спільно з керівниками виконавчих органів міської ради і громадськими активістами міста працюють у 15 робочих групах. Сесійна діяльність Житомирської міської ради відбувається виключно у правовому полі, окресленому чинним законодавством України, Регламентом Житомирської міської ради і спрямована на задоволення потреб та інтересів територіальної громади міста Житомира. Проведено близько 15 нарад з головами комісій та фракцій із загальних сесійних питань, більше 50 робочих нарад з питань організації та проведення сесій. Депутатами міської ради було прийнято 648 суспільно-важливих рішень. За звітний період було підготовлено 660 проектів рішень Житомирської міської ради, із них було знято з розгляду самими ж депутатами 102 проекти рішення. При формуванні порядку денного було включено 90 рішень. Прийняті рішення стосуються соціального захисту родин учасників АТО, соціально-економічного розвитку міста, земельні питання тощо», - звітувала Наталія Чиж.

Вона показувала слайди та підкреслювала, що ця каденція міської ради працює краще: комісії працюють набагато активніше, прийнято більше рішень, проведено більше сесій.

«З 1 грудня 2015 року до мене, як до секретаря міської ради, надійшли 447 звернень громадян, було проведено роз’яснень 277, надано позитивну відповідь на 170 звернень громадян», - доповідала секретар міськради.

Вона також інформувала колег про бюджет участі, роботу комісії з питань нагородження, роботу управління культури в період 2015-2016 років, діяльність якого вона тоді курувала, згадувала аудити, які проводились за ініціативи Об’єднання «Самопоміч», дитячі «новорічні ранки», які проводились впродовж 2015-2016 років, та фестивалі. Не забула й про Український дім.

«У квітні 2016 року в Житомирі відкрили Дім української культури, за цей час відвідали заклад 11 тисяч 281 житомирянин та гостей міста, всього саме в цьому приміщенні відбулося понад 100 заходів», - повідомила Наталія Чиж.

На завершення звіту секретар наголосила, що проведені сесії і прийняті рішення свідчать про те, що «все вдається».

Після нечисленних запитань мер Сергій Сухомлин поставив на голосування взяти звіт секретаря міськради до відома, але «за» проголосували лише 20 депутатів – рішення не прийняте.

«А можна роз’яснити, що таке «не взято до відома», що далі? Нічого? То навіщо ми голосували? Дякую вам», - підсумувала голосування Наталія Чиж.

Як повідомляв Житомир.info, за наполяганням секретаря міської ради на пленарному засідання 4 липня депутати залиши в порядку денному питання про її звіт. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі