Влада

ОДА показала, як іде ремонт житомирської об’їзної через Калинівку та Клітчин

7 July 2017, 15:50

У Житомирському районі триває капітальний ремонт ділянки площею більш ніж два кілометри Південного обходу Житомира.

Про це 7 липня Житомир.info повідомила прес-служба Служби автомобільних доріг у Житомирській області.

«На усій протяжності ділянки від км 0+000 до км 2+226 автодороги Т-06-14 Глибочиця-Станишівка через Калинівку та Клітчин демонтовано і роздроблено існуюче цементобетонне покриття. На даний час на об’єкті працює потужна дробарка чеського виробництва, що подрібнює демонтоване покриття до потрібної фракції», - інформує САД.

Така практика в Житомирській області застосовується вперше, відзначає прес-служба.

«Принцип роботи дробарки ґрунтується на стискуванні робочими поверхнями матеріалу, що призводить до виникнення великої напруги стискування і зрушення, що руйнують матеріал. Вже перероблено таким способом більше п’яти з половиною тисяч тонн матеріалу», - повідомляє Служба автодоріг та звертається до водіїв з проханням із розумінням поставитись до тимчасових незручностей, пов’язаних із закриттям руху на даному шматку траси.

За інформацією прес-служби Житомирської облдержадміністрації, роботи на дорозі Глибочиця - Станишівка виконує підрядна організація ПП «Автомагістраль», станом на 7 липня вже повністю розібране дорожнє покриття.

«На даному етапі дорожнє покриття повністю розібране, проводяться роботи з подрібнення бетонних плит. Пройдено відстань у 600 метрів», – цитує прес-служба ОДА начальника управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму ОДА Романа Крисюка.

За даними прес-служби, капітальним ремонтом передбачається виконати демонтаж існуючих цементобетонних плит, із наступним подрібненням матеріалу в дробарці та ущільнення ним шляху. Наступний етап – влаштувати вирівнюючий шар із оптимальної щебенево-піщаної суміші, далі – основу із щебеневої суміші, оброблену цементом. Після розливу бітумної емульсії влаштовується нижній шар покриття із крупнозернистого щільного асфальтобетону. Далі – влаштування покриття із щебенево-мастикового асфальтобетону.

Як повідомляв Житомир.info, рух на зазначеній ділянці планують відновити в грудні 2017 року.

Фото ЖОДА

Фото Служби автодоріг

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі