Події

Фахівці припускають, що у річці Гуйва під Житомиром риба загинула через хімікати, якими обробляли поля

7 July 2017, 17:04

Провівши дослідження, фахівці Житомирської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини зробили припущення, що у річці Гуйва риба загинула через отруєння хімікатами, якими оброблялися рослини на прилеглих полях.

Про це Житомир.info розповів начальник управління Державного агентства рибного господарства у Житомирській області Олександр Гонтар.

«Сьогодні (7 липня, – ред.) до нас надійшов висновок про результати дослідження біологічного матеріалу від Житомирської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини щодо загибелі риби на річці Гуйва в селі Ліщин Житомирського району. Дослідження зразка риби дають можливість припустили, що загибель риби сталась внаслідок гострого отруєння при неконтрольованому внесенні засобів захисту рослин на прилеглих до річки Гуйва полях. Державна екологічна інспекція наразі здійснює розрахунок заподіяної шкоди за цим фактом. Відповідні матеріали будуть направлені до Житомирського райвідділу головного управління Нацполіції в Житомирській області для проведення розслідування», – прокоментував Гонтар.

Зі слів місцевих жителів, поля біля річки Гуйви були оброблені сильним розчином гербіцидів, які після сильних дощів 29-30 червня потрапили до водойми. Від цього вода мала неприродний клір і сильний хімічний запах. Самі ж люди почали погано почуватись, у них з’явилась задишка та нудота, проте до лікарні вони не звертались.

Як повідомляв Житомир.info, у забрудненій невідомою речовиною річці Гуйва, що в межах села Ліщин, 2 липня виявили загиблу рибу. За результатами огляду складено акт обстеження водойми. Працівники Державної екологічної інспекції у Житомирській області відібрали проби води у відповідних місцях для встановлення наявності у воді отруйних речовин, а фахівці Житомирського рибоохоронного патруля – зразки загиблої риби, які направили до Житомирської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі