Події

Фахівці встановлюють причину загибелі риби у річці Гуйва під Житомиром

3 July 2017, 16:38

У забрудненій невідомою речовиною річці Гуйва, що в межах села Ліщин, 2 липня виявили загиблу рибу.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба управління Державного агентства рибного господарства у Житомирській області.

«До управління Державного агентства рибного господарства у Житомирській області 2 липня 2017 року, надійшло повідомлення про загибель риби на річці Гуйва в межах села Ліщин Житомирського району Житомирської області. На місце події було направлено комісію в складі: начальник Житомирського рибоохоронного патруля Гонтар О.І., головний спеціаліст відділу іхтіології та регулювання рибальства Сасін Т.М., старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області Левківський В.М. та державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області Лисюк В.Д. Візуальним оглядом річки Гуйва встановлено, що вода забруднена невідомою речовиною та мала неприємний запах. На воді виявлено загиблу рибу, а саме: окунь, плітка, краснопірка, щука, карась, ротань та ін.», – йдеться у повідомленні.

За результатами огляду складено акт обстеження річки Гуйва в межах села Ліщин Житомирського району. Працівниками Державної екологічної інспекції у Житомирській області були відібрані проби води у відповідних місцях для встановлення наявності у воді отруйних речовин та Житомирським рибоохоронним патрулем відібрані зразки загиблої риби, які було направлено до Житомирської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини.

Наразі очікуються висновки щодо причин загибелі водних біоресурсів.

Нагадаємо, 9 червня голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич їздив на Хмельниччину, де брав участь у спільному засіданні регіональних комісій з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, аби з’ясувати причини забруднення річок Случ і Хомора.

Як повідомляв Житомир.info, у селі Глибочок Баранівського району 10 травня активісти перекрили рух транспорту по автошляху Новоград-Волинський-Полонне-Старокостянтинів через забруднені річки. Держекоінспекція в Житомирській області довела, що нечистоти в річку Хомора потрапляють з сусідньої Хмельниччини. Управління Держпродспоживслужби в Баранівському районі повідомило, що у річці Хомора в Житомирській області показник хімічного споживання кисню перевищений майже у 50 разів. Зранку 6 червня жителі сіл Глибочок, Понінки, Першотравенськ перекрили дорогу на Хмельницький через забруднення річки Хомора.

Фото прес-служби управління Державного агентства рибного господарства у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі