Влада

З початку року біометричні паспорти отримали більше 36 тис. жителів Житомирської області, третина з них – за місяць безвізу

11 July 2017, 17:43

На Житомирщині протягом місяця дії безвізового режиму з Європейським Союзом біометричні закордонні паспорти отримали 10 тисяч 554 жителів області.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації з посиланням на управління Державної міграційної служби у Житомирській області.

«За період з 11 червня по 11 липня 2017 року жителі області оформили 10 тисяч 554 біометричних закордонних паспортів. А це – майже 29% від усіх виданих закордонних паспортів у цьому році. З початку року працівниками служби вже видано 36 тисяч 643 біометричні паспорти, тоді як у минулому році ця цифра становила 23 тисячі», – йдеться у повідомленні.

Прийом документів для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон здійснюється як в Управлінні ДМС у м. Житомир, так і у всіх районних підрозділах УДМС.

Для отримання біометричного паспорта необхідно звернутися до підрозділу ДМС України у Житомирській області з паспортом громадянина України та копіями всіх сторінок; реєстраційним номером облікової картки платника податків та його копією; попереднім паспортом громадянина України для виїзду за кордон (за наявності).

Дізнатися про стан оформлення та друку документа можна за допомогою електронного сервісу на офіційному веб-сайті ДМС України, дані сервісу оновлюються тричі на день.

Варто додати, що за перший місяць дії безвізового режиму кордони країн-учасниць ЄС перетнули більше 95 тисяч українців і лише 50 громадянам відмовлено у в’їзді.

Як повідомляв Житомир.info, 11 червня набуло чинності рішення Європейського Союзу про безвізові поїздки для громадян України.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі