Влада

Влада Житомирської області теж хоче підписати меморандум з АТОшниками та ветеранами

12 July 2017, 12:06

Меморандум про взаємодію та співробітництво між обласною радою, облдержадміністрацією і громадськими організаціями учасників АТО, ветеранів війни та учасників бойових дій став темою розмови на нараді 11 липня за участі голови обласної ради Володимира Ширми, заступника голови облдержадміністрації Олексія Ясюнецького та громадських організацій.

Про це повідомляє прес-служба облради.

«Представники більше десятка громадських організацій висловили пропозицію підписати документ, що спрямований на посилення соціального захисту учасників АТО, бойових дій та ветеранів війни, забезпечення гідного рівня життя, створення належних умов для життєдіяльності та шанобливого ставлення до них», - йдеться у повідомленні.

На початку зустрічі Володимир Ширма поінформував про те, що в обласному бюджеті на поточний рік у рамках відповідних програм, прийнятих обласною радою, передбачено понад 18 млн грн на заходи у зв’язку з проведенням АТО.

«Більше 2 млн грн передбачено на матеріально-технічне забезпечення військових частин; майже 12,5 млн грн – на соціальну підтримку внутрішньо переміщених осіб, учасників АТО, їхніх сімей; 3,5 млн грн – на програму соціального захисту інвалідів, ветеранів війни та праці; 200 тис грн – на обласну програму забезпечення діяльності Центру допомоги учасникам АТО. До того ж у цьому році планується спрямувати 2,5 млн грн на Бердичівський центр реабілітації учасників АТО та 12 млн грн на обласний лікувальний центр вертебрології і реабілітації, де лікуються військові. Обласна влада завжди готова співпрацювати, допомагати, підтримувати бійців, адже це не тільки державницький обов’язок, а й передусім моральний», - сказав Володимир Ширма.

На нараді зазначалось, що в області налічується 22 тис учасників АТО, 5 тис «афганців» та понад 3 тис «миротворців».

«Насамкінець зустрічі Володимир Ширма подякував громадським організаціям за їхню активну позицію, за небайдужість, розуміння процесів та здатність реагувати на виклики сьогодення і наголосив, що проект Меморандуму буде внесено на розгляд депутатського корпусу на чергову сесію обласної ради, що запланована на 27 липня, після чого буде підписаний усіма сторонами», - інформує обласна рада.

Фото з сайту облради

Нагадаємо, на сесії Житомирської міської ради 4 липня депутати підтримали проект рішення про підписання Меморандуму про взаємодію та співробітництво із громадськими організаціями, до складу яких входять учасники АТО. Меморандум підписав мер Житомира Сергій Сухомлин та десять організацій: ВПГО «Обласна спілка учасників та ветеранів АТО «СХІД» в м. Житомирі та Житомирському районі, ГО «Житомирська обласна спілка учасників та ветеранів АТО», ГО «Житомирська обласна спілка правоохоронців учасників АТО «Порядок», ГО «Бойове братерство Житомирщини», ГО «Бойове братерство ветеранів АТО», ГО «Кіборги Полісся», ГО «Соціально-правової допомоги «Правозахист», ГО «Житомирська спілка учасників бойових дій та АТО «УВО», ГО «Житомирська міська спілка ветеранів афганської війни», громадське формування з охорони громадського порядку та/або державного кордону «Аскер». Організації делегували свого представника до складу міськвиконкому. 

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради 5 липня був підписаний Меморандум про взаємодію та співробітництво із громадськими організаціями, до складу яких входять учасники АТО, та міською владою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі