Економіка

За два місяці у Житомирській області троє жителів взяли кредити на встановлення сонячних електростанцій і батарей

12 July 2017, 16:42

Уже троє жителів області скористалися обласною програмою та взяли кредит на встановлення сонячних електростанцій і батарей.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«На сьогодні маємо три кредити, але це лише старт. І він показує, що жителі нашої області вже перейшли до європейського мислення і цінують систему економії коштів та енергонезалежності. Сподіваємося, що програма матиме широкі масштаби. Ми підтримаємо кожного, хто хоче вкладати ресурси в енергоощадність», – зазначає голова ОДА.

За словами Ігоря Гундича, програма покликана вивести енергоефективність Житомирщини на новий рівень.

У травні та червні жителі області взяли три кредити на сонячні батареї та обладнання до них на загальну у суму 373,5 тисяч гривень. З обласного бюджету їм відшкодують 15% від вартості систем сонячного теплопостачання та 20% від вартості сонячних батарей та дахових панелей, обладнання і матеріалів для використання альтернативних джерел енергії.

Від найменшого взятого кредиту у сумі 62,8 тисяч гривень мінімальна сума відшкодування становитиме 9,5 тис. грн. Від кредиту у сумі 232,9 тис. грн – мінімум 35 тис. грн.

Нагадаємо, на сайті Житомирської облдержадміністрації опублікована інструкція щодо отримання до 20% відшкодування за встановлення сонячних батарей.

Як повідомляв Житомир.info, житомирянин, який встановив сонячні батареї, не лише не платить за електроенергію, а й отримує гроші від держави.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі