Події

Через зсув ґрунту в Олевську привалило землею двох майстрів, які прокладали газопровід

13 July 2017, 10:35

В Олевську 12 липня під час виконання підземних робіт двох людей присипало землею. Працівники державної служби надзвичайних ситуацій звільнили їх з-під завалу, а медики надали необхідну допомогу. Одного з чоловіків госпіталізовано. Поліцейські розпочали кримінальне провадження.

Про це повідомляє прес-служба головного управління Нацполіції в Житомирській області.

«На місці події, куди прибули працівники слідчо-оперативної групи, встановлено, що на одній з вулиць міста товариством проводились роботи по прокладанню підземного газопроводу. Близько 17:00 стався зсув ґрунту і під масою землі опинились два майстри підприємства, 1983 та 1962 років народження. Рятувальники місцевої частини ДСНС витягли обох чоловіків, молодшого з них госпіталізували до лікарні через отримані травми. Йому надається необхідна медична допомога», – йдеться у повідомленні.

За вказаним фактом триває перевірка. Попередня правова кваліфікація події – ст. 272 (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України.

При цьому прес-служба управління ДСНС в Житомирській області уточнює: повідомлення про те, що по вулиці Івана Франка в місті Олевську необхідно витягнути з ями чоловіка, якого привалило землею, надійшло на службу на службу порятунку о 16:10.

«З’ясувалося, що бригада чоловіків копала траншею і прокладала труби. Раптом стався зсув ґрунту і двох працівників привалило пластиковою трубою діаметром 400 мм та зверху землею. Одного з них повністю засипало, а іншого – по пояс. Глибина траншеї складала близько 4 м. До прибуття рятувальників колеги витягли одного чоловіка і відкопали голову іншого, щоб він зміг дихати», – уточнюють у ДСНС.

Лопатами фахівці ДСНС відкопали потерпілого та спустилися в яму. Далі рятувальники обв’язали його під груди ременем, прив’язали до нього мотузку. Завдяки чому ті рятувальники, що залишись на горі, змогли витягнути його на поверхню. Чоловік був при свідомості, проте не рухався. Бійці ДСНС транспортували постраждалого до автомобіля «швидкої», який і госпіталізував його до лікувального закладу.

Як повідомляв Житомир.info, у Романові 22 жовтня насмерть привалило землею чоловіка, який копав траншею під каналізацію.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі