Події

Поблизу Баранівки виявили львівське сміття, фуру супроводжував легковик

19 July 2017, 10:20

Нещодавно до Баранівської міської ради надійшов лист Львівського міського голови Андрія Садового, в якому він описує проблему, яка склалася у їх місті зі сміттям, та просить допомогти у захороненні твердих побутових відходів з м. Львів на полігоні у Баранівці з можливістю укладання довгострокових угод, гарантуючи оплату усіх витрат із цим пов’язаних.

Про це пише сайт Баранівської міської ради.

«Дане питання було включено в порядок денний 8 сесії Баранівської міської ради у розділі «Різне». 17 липня під час сесії звернення Садового було озвучено. Депутат міської ради від Політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» Віктор Курбатов повідомив, що ця проблема вже вирішена і її не потрібно навіть піднімати на сесії. Тому депутати не обговорювали дане питання. А вже вранці, 18 липня, на нас чекав «сюрприз». Працівники відділу благоустрою на під’їзді до сміттєзвалища, що знаходиться між м. Баранівка та с. Зеремля виявили близько 20 м3 твердих побутових відходів. На дорозі залишилися чіткі відбитки коліс автомобіля. Серед сміття є папери, чеки, конверти, мішки та ін., написи на яких вказують на те, що цей «подарунок» зі Львова. Баранівська міська рада повідомила про інцидент відповідні служби», - йдеться у повідомленні.

У коментарі Житомир.info мер Баранівки Анатолій Душко розповів, що вже опрацьовуються і переглядаються всі відео з камер спостереження.

«Дійсно, вчора виявили тверді побутові відходи поблизу сміттєзвалища, добре, що хоч ні де не в лісі. Одна з камер зафіксувала, як їхала фура зі сторони Житомира в супроводі легкової машини, де двоє молодиків, гарно одягнених показували направлення водію вантажівки. Наразі ми опрацьовуємо й інші відео з камер спостереження. Вже написали заяву до поліції, і я думаю, що навіть визначимо мобільні телефони тих молодиків, бо на одній з камер видно номера автівки», - сказав Анатолій Душко.

Фото з сайту Баранівської міської ради

Як повідомляв Житомир.info, чи приймати 300 вантажівок із львівським сміттям на житомирське сміттєзвалище – це питання мали розглянути 27 червня на сесії міської ради, яка так і не відбулася. Категорично проти того, щоб Житомир приймав львівське сміття виступила ініціативна група, до якої входять люди, що проживають поблизу полігону. У випадку, якщо депутати усе-таки дадуть сміттєвозам «зелене світло», люди обіцяли перекрити в’їзд на сміттєзвалище.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі