Події

Житомирські прикордонники затримали хлопця, який в сумках намагався перевезти 800 пачок білоруських цигарок

20 July 2017, 11:35

Житомирські прикордонники затримали 24-річного громадянина України, який дизель-потягом «Виступовичі-Коростень» намагався перевезти 800 пачок цигарок з Республіки Білорусь.

Про це повідомляє відділ з питань взаємодії із ЗМІ адміністрації Державної прикордонної служби України.

«Відпрацьовуючи попередньо отриману інформацію від оперативних підрозділів в межах ділянки відділу «Овруч» про можливе незаконне переміщення поза митним контролем тютюнових виробів, придбаних в магазині безмитної торгівлі Duty Free на території Республіки Білорусь, прикордонники спільно з оперативними співробітниками та працівниками митниці на залізничній станції «Виступовичі» затримали особу з господарськими сумками. Під час їх перевірки правоохоронці виявили 800 пачок сигарет білоруського виробництва без акцизних марок. Їх поза митним контролем, в об’їзд автомобільного пункту пропуску, намагався перевезти дизель-потягом «Виступовичі – Коростень» 24-річний громадянин України», - розповіли прикордонники.

Як з’ясувалось, правопорушники вдались до хитрощів та, попередньо змовившись, виїхали встановленим порядком на територію Білорусі, де придбали в магазині безмитної торгівлі Duty Free тютюнові вироби, і згодом повернулись на територію України. Після чого, не доїхавши до автомобільного пункту пропуску, на залізничній станції «Виступовичі» передали тютюнові вироби чоловіку, який на дизель-потягу повинен був їх перевезти в Україну поза митним контролем. Проте прикордонниками протиправну схему було викрито, а правопорушника затримано.

Наразі сигарети передано представникам митниці. Загальна вартість оцінки товару склала 12 тисяч гривен.

Як повідомляв Житомир.info, 14 липня у пункті пропуску «Виступовичі» прикордонники Житомирського загону спільно з співробітником митниці виявили у вантажівці 79 блоків безакцизних білоруських сигарет.

Фото прикордонників

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі