Влада

Житомирський губернатор Ігор Гундич опустився на три сходинки в рейтингу голів ОДА

28 July 2017, 13:28

Голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич за підсумками шести місяців цього року посідає дев’яте місці в рейтингу голів ОДА.

«Рейтинг діяльності голів ОДА в І півріччі 2017 року», складений Комітетом виборців України, оприлюднений 28 липня на сайті КВУ.

«У першій п’ятірці рейтингу – голови Харківської, Тернопільської, Закарпатської, Кіровоградської та Донецької обласних державних адміністрацій. Середній результат (верхня частина) продемонстрували Сумська, Вінницька, Чернігівська, Житомирська, Миколаївська, Львівська та Дніпропетровська області. Нижня частина «середняків» – Київська, Одеська, Луганська, Запорізька, Хмельницька, Херсонська та Полтавська області. Місця наприкінці рейтингу посіли Івано-Франківська (Олег Гончарук), Чернівецька (Олександр Фищук), Рівненська (Олексій Муляренко), Волинська (Володимир Гунчик) та Черкаська (Юрій Ткаченко) області. На останню сходинку з 21-ї, яку вона посідала у першому кварталі, змістилася Черкаська область. На одну сходинку – з останньої – піднялася Волинь. Результат Рівненщини – не змінився, а Буковина піднялася на дві сходинки з передостаннього місця. На думку експертів, керівники областей, які посіли останні місця у рейтингу, перебувають у зоні «ризику» та найближчим часом можуть втратити свої посади, якщо суттєво не покращать результати», - зазначає КВУ.

Методологія дослідження. Оцінка складалася з двох компонентів: показників соціально-економічного розвитку регіону та результатів опитування експертів. Всього було оцінено показники соціально-економічного розвитку за 5 напрямками: розвиток промисловості, сільського господарства, темпи будівництва, експорт-імпорт, рівень доходів населення. Джерелами інформації стали офіційні статистичні дані, інформація, надана ОДА на запит Комітету виборців України, інформація ЗМІ та спеціальні експертні опитування, проведені в межах проекту. Відповіді на анкети надали 213 експертів з усіх областей України.

Як повідомляв Житомир.info, Ігор Гундич за підсумками січня-березня цього року був на шостому місці в рейтингу голів ОДА.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі