Влада

Герой України Михайло Забродський у Житомирі розповів, як десантники відзначатимуть 25-річчя Дня ВДВ

28 July 2017, 15:51

«У цьому році ми святкуємо 25 річницю створення ВДВ і аеромобільних військ ЗСУ. Ми підходимо до цього значущого рубежу з певними досягненнями, з певними проблемами, з певними недоліками. Нам одночасно є чим пишатися, і одночасно є проблеми, які підлягають обговоренню і подальшому вирішенню», - про це зазначив командувач Високомобільних десантних військ Збройних Сил України, Герой України, генерал-лейтенант Михайло Забродський під час прес-конференції 28 липня в Житомирі.

«Високомобільні десантні війська - це здоровий, могутній, міцний організм, перевірений військовим конфліктом на сході нашої держави, який успішно виконує бойове завдання, який використовує будь-яку перерву у виконанні цих завдань для вдосконалення власної підготовки. Саме тому таке велике навантаження на військовослужбовців і на всі наші військові частини.

Зрозуміло, що всі ми - живі люди, за нами теж стоять живі люди зі своїми проблемами, зі своїми огріхами, зі своїми власними переконаннями, але так чи інакше ВДВ залишаються бойовим компонентом, бойовим ешелоном ЗСУ і готові виконати будь-які завдання, які поставить перед ними Батьківщина», - сказав Михайло Забродський.

Командувач ВДВ розповів, що основні святкові заходи відбуватимуться у Дніпропетровській області. На запитання журналістів щодо купання у фонтанах він відповів так:

«Якщо говорити про попередні роки, то у фонтанах вже ніхто не купається, вже роки три. З весни 2014 року у фонтанах купатися перестали. По-друге, якщо повертатися до історії, то ще у довоєнні часи у ВДВ була розповсюджена точка зору, що у фонтанах купаються або хліборізи, або начальники складів. Що стосується святкування цього року по традиції делегації від усіх військових частин будуть зібрані в одній з військових частин, в цьому році це буде 25-та окрема повітряно-десантна бригада смт Гвардійське Дніпропетровська область. Стосовно святкування на місцях в гарнізонах певний перелік заходів теж спланований, але основне дійство і основний зміст цього свята буде у Гвардійську», - сказав Михайло Забродський.

Як повідомили у прес-службі Командування ВДВ у Житомирі 2 серпня відбудеться вшанування загиблих десантників, а також виставка техніки. Детальний план заходів пообіцяли оприлюднити згодом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі