Політика

Сестра житомирського нардепа Розенблата позичила у його дружини 4,4 мільйона

31 July 2017, 13:21

Депутат Новоград-Волинської райради від блоку Петра Порошенка Олена Розенблат позичила 4,4 мільйони гривень.

Повідомлення про суттєві зміни у майновому стані опубліковане 28 липня в Єдиному державному реєстрі декларацій.

Зазначається, що Розенблат Олена Соломонівна позичила у Розенблат Жанни Леонідівни 4 млн 401 тис. грн.

Нагадаємо, Олена Розенблат – рідна сестра народного депутата від Житомира Борислава Розенблата, Жанна Розенблат – дружина нардепа.

В декларації Олени Розенблат за 2016 рік є інформація про те, що вона – кінцевий бенефіціарний власник п’яти підприємств: ПрАТ «Фаворит Компані», ТОВ «Фаворит Агро», ТОВ «Фаворит Агро+», ТОВ «Миропільський бекон», СТОВ «Оберіг». Сестра нардепа задекларувала готівкою 15 млн 218 тис. грн та 154 тис. 800 доларів (приблизно 4 млн грн).

Нагадаємо, нещодавно за народного депутата Борислава Розенблата, який є фігурантом гучної «бурштинової справи» НАБУ, сім'я внесла заставу в розмірі 7 млн грн. 25 липня детективи НАБУ проводили обшуки в громадських приймальнях нардепа в Житомирі

Як повідомляв Житомир.info, 18 липня Солом'янський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід народному депутату Бориславу Розенблату у вигляді застави в розмірі 7 млн грн, присудив носити електронний браслет та здати закордонні паспорти. Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Кравченко повідомив, що з 19 липня народний депутат Борислав Розенблат носить електронний браслет.Раніше повідомлялося, нардепу загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна як для особи, що вчинила особливо тяжкий корупційний злочин. Кримінальне провадження проти нардепа відкрите за такими статтями: ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр), ч.4 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч.2 та ч.3 ст. 369-2 (Зловживання впливом), ч.3 ст.28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією).

Борислав та Олена Розенблат (фото з архіву редакції)

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі