Місто

Суд повернув неординарній родині з передмістя Житомира трьох дітей, яких місяць утримували в притулку

1 August 2017, 09:54

Трьох дітей родини Батенькових-Шевелюків, яких начебто через недогляд забрали у батьків в дитячий притулок, таки повернули у сім’ю за рішенням суду.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

«Їх півтора місяці тому із сім’ї забрали соціальні служби, бо, мовляв, діти були недоглянуті і голодні. Батьки наполягають: діти мали вегетаріанський раціон, але отримували усе необхідне. Це вдалося довести у суді, який постановив негайно повернути дітей батькам. Однак соціальні служби виконувати рішення не квапились, відтак за справу взялися активісти», - йдеться в сюжеті.

Цілий день під центром реабілітації «Сонячний дім» чергують десятки активістів, поліція і звичайні громадяни чи не з усієї України. Є прихильники і опоненти.

-       Чому забрали дітей у цієї сім’ї?

-       Бо вони безнаглядні.

-       Ви хочете, щоб наше покоління сиділо за комп’ютером і жиріло?

Одні кажуть – їхні діти теж вегетаріанці і не хворіють, жінки старшого віку закликають «дивитися за дітьми», забезпечувати їх право на здорову їжу та відпочинок.

Ухвалу про призупинення розпорядження Тетерівської сільради про вилучення дітей Житомирський районний суд виніс ще зранку 31 липня,  однак у центрі реабілітації вимагають ще довідок.

Детальніше дивіться в сюжеті ТСН

Як повідомляв Житомир.info, місяць тому в селі Буки Житомирського району соціальні служби відібрали трьох дітей у батьків через підозру в поганому харчуванні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі