Влада

Сільську вулицю в Житомирській області перейменують на честь загиблого в АТО підполковника

1 August 2017, 14:22

У селі Климентіївка Баранівського району Житомирської області на честь загиблого в зоні АТО підполковника Віктора Новіцького перейменують вулицю.

Так вирішили депутати Баранівської міської ради на сесії 17 липня, - повідомив 31 липня сайт місто Баранівка.

«У відповідності до рекомендацій громадських слухань від 13 липня 2017 року, беручи до уваги виступи учасників мітингу-реквієму від 20 травня 2015 року з нагоди вшанування Дня героїв Небесної Сотні та пропозиції депутатів міської ради, враховуючи той факт, що інших пропозицій та рекомендацій щодо перейменування вулиці не надходило, міська рада вирішила: перейменувати вулицю Соснина в селі Климентіївка Баранівського району Житомирської області на вулицю імені Віктора Новіцького», - йдеться у рішенні сесії.

Віктор Новіцький загинув 10 серпня 2014 року під час обстрілу «Градом».

За інформацією сайту памяті загиблих «Революція гідності. Війна. Рівненщина», Віктор Павлович Новіцький народився 14 квітня 1978 року в селі Климентіївка Баранівського району. Після закінчення школи закінчив військовий ліцей, Одеське військове училище, Київську військову академію. З дружиною та двома дітьми проживав у Рівному.

Віктор Новіцький - підполковник Збройних сил України, офіцер управління оперативного командування «Північ». З перших днів АТО перебував у небезпечній зоні.

10 серпня 2014, під час переміщення по тимчасово контрольованій проросійськими бойовиками території, колона військової техніки була обстріляна з РСЗВ БМ-21 «Град». Поранило бійця-контрактника з механізованої бригади. Під шквальним вогнем Новіцький встиг надати пораненому першу медичну допомогу та відтяг його в безпечне місце. Наступний снаряд обірвав життя підполковника.

Похований у місті Баранівка з військовими почестями. Указом Президента України № 817/2014 від 21 жовтня 2014 року «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).  Почесний громадянин міста Рівне.

Віктор Новіцький. Фото з сайту памяті загиблих

Як повідомляв Житомир.info, 2 роки тому в селищі Романів Житомирської області центральну вулицю 50-річчя Жовтня перейменували на честь загиблого героя Сергія Лялевича.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі