Місто

Три житомирські алеї, якими варто прогулятися. Фоторепортаж

8 August 2017, 16:54

Гугл дає інформацію про чотири алеї в Житомирі: Садову, Учнівську (обидві на Крошні), Пляжну (в гідропарку) та Скорботи. Однак знайти їх фізично фотокореспонденту Житомир.info вдалося лише в трьох випадках.

Місце знаходження алеї Скорботи знайти не вдалося, хоча ця топонімічна назва зустрічається в переліку вулиць, де до кінця 2016 року збиралися провести капітальний ремонт електричних мереж зовнішнього освітлення. 

Дві алеї – Садова та Учнівська -  знаходяться поряд і починаються на території Житомирського агротехнічного коледжу.

Мальовнича Садова алея проходить уздовж садків, квітників, навчальної станції, ставка та стадіону коледжу і закінчується приватними житловими будинками. Тут прогулюються батьки з маленькими дітьми та наводять лад студенти агроколеджу.

Учнівська алея починається поряд із Садовою і йде вздовж гуртожитків до протипожежного ставу та провулку Учнівського. Кардинально відрізняється від Садової височезними соснами, які створюють враження лісової доріжки. Тут теж гуляють батьки з дітьми.

Третьою алеєю точно прогулювався кожен житомирянин, проте мало хто знає, що вона називається «Пляжною». Ця алея знаходиться у гідропарку і йде від бокового входу вздовж кафе, човнової та рятувальної станцій, дитячого та дорослого пляжу у лісопаркову зону та доходить до Чуднівського шосе.  Тут чудові краєвиди.

Які є вулиці Героїв у Житомирі, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі