Місто

Товариство охорони пам’яток вдруге спробує отримати дозвіл на встановлення дошки на фасаді житомирської поліклініки

9 August 2017, 09:19

Українське товариство охорони пам’яток історії та культури може отримати погодження виконкому на встановлення в Житомирі пам’ятної дошки Українському Незалежному театру.

Проект рішення виконавчого комітету «Про надання згоди Житомирській обласній організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури на встановлення пам’ятної дошки Українському Незалежному театру у місті Житомирі» 8 серпня розмістили на сайті Житомирської міськради.

У проекті йдеться, що дошку хочуть встановити на фасаді будівлі по вулиці Великій Бердичівській, 32 – це адреса  поліклініки Комунальної установи Центральна міська лікарня № 1. Вказується, що саме в цьому приміщенні у 1920-1921 роках перебував Український Незалежний театр. Також йдеться про те, що трудовий колектив поліклініки надав згоду на встановлення пам’ятної дошки, і поліклініка зобов’язується взяти дошку на баланс та утримання.

Виконкому також запропонують затвердити ескіз пам’ятної дошки:

Нагадаємо, в березні 2017 року обласна організація Українського товариства охорони пам’яток історії та культури вже зверталася з проханням надати дозвіл на встановлення дошки Українському Незалежному театру на фасаді поліклініки, але виконком не підтримав це рішення: 7 голосів з 19 присутніх.

Тоді член виконкому Руслан Годований запропонував, щоб дошка пам’яті була інтерактивною, з QR-кодом, за допомогою якого через телефон можна було б отримати всю інформацію про об’єкт.

Як повідомляв Житомир.info, на позачерговому засіданні Житомирського міськвиконкому 9 серпня планують розглянути три питання, питання встановлення дошки в переліку немає.

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі