Місто

З карти Житомира через 1,5 роки після «декомунізації» хочуть прибрати вулицю Героїв Сталінграда

9 August 2017, 14:13

Влада Житомира хоче перейменувати вулицю Героїв Сталінграда, яка знаходиться в центрі міста.

Відповідний проект рішення сесії 8 серпня опублікований на сайті міської ради.

«Розглянувши звернення Українського інституту національної пам’яті щодо необхідності перейменування вулиці Героїв Сталінграда відповідно до вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», керуючись цим Законом України, враховуючи рекомендації міської комісії з топоніміки, відповідно до статей 26, 37 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада вирішила перейменувати вулицю Героїв Сталінграда у місті Житомирі, повернувши їй історичну назву: вулиця Театральна, без зміни нумерації будівель», - йдеться у проекті рішення.

Якщо депутати підтримають цю пропозицію, то Житомирській філії Державного підприємства «Національні інформаційні системи» буде запропоновано внести зміни до Словників Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Нагадаємо, вулиця Героїв Сталінграда – довжиною трохи більше 100 метрів, вона знаходиться між майданом Перемоги та вулицею Київською.

Фоторепортаж про вулиці героїв у Житомирі дивіться тут 

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2016 року мер Житомира підписав розпорядження про перейменування 87 вулиць, але Героїв Сталінграда чомусь до цього переліку не потрапила. У Корольовському райсуді є два позови до мера щодо скасування розпорядження про перейменування. 4 серпня міська рада виграла суд по одному з позовів.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі