Місто

Де їздять і що роблять житомирські велопатрулі. Фоторепортаж

10 August 2017, 17:38

У Житомирі від 5 серпня цього року діє три пари велопатрулів: у гідропарку, парку Гагаріна та районі Михайлівська - Житній ринок. Їхніми перевагами є мобільність та можливість здійснювати патрулювання у пішохідних зонах та місцях, куди не може заїхати машина.

Велосипедний патруль – справа добровільна. Інспекторів патрульної поліції ротують між авто-, вело- та пішими бригадами, тож поліцейські можуть спробувати себе в кожній з цих ролей. У подальших планах поліції – розширити і створити постійний склад велопатруля.

Як розповіли Житомир.info велосипедні патрулі, завдання й виклики вони отримують на планшет, проте частіше бачать самі.

«Ми більше попереджаємо правопорушення, проводимо профілактику паління та вживання спиртних напоїв. За ці кілька днів спільно з працівниками житомирського міськвідділу затримали громадянина, у якого були жіночі речі з цінниками, кусачки... Зараз слідчі встановлюють походження речей, бо особа неодноразово притягувалася до відповідальності за крадіжку», - розповідає інспектор патрульної поліції, молодший лейтенант Віталій Івашкевич.

На місце патрулювання правоохоронці дістаються велосипедами, за одне патрулювання іноді наїжджають близько 40 км. Втім, велопатрульні складнощів у своїй роботі не вбачають, лише жартують, що найскладніше в велосипедному патрулюванні – охорона двоколісників. А про безпеку на дорозі кажуть так: «Якщо дотримуватися правил дорожнього руху, то все буде добре».

«Для нас нічого складного у велопатрулюванні нема. Все нове - це лише велосипед. По службі - всі ті самі питання. Найчастіші порушення - паління і розпиття. 90% людей реагують адекватно і припиняють правопорушення. Поки що обходимося письмовими попередженнями і усними зауваженнями», - розповідає лейтенант поліції Олександр Консевич.

Як повідомляв Житомир.info,  5 серпня цього року на Михайлівській у Житомирі відбулася презентація велопатруля - шістьох поліцейських на велосипедах, які патрулюють місця скупчення людей.

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі