Події

Поліцейські виявили гранату в жителя Житомирської області, який посварився з дружиною

15 August 2017, 15:20

У Черняхівському районі Житомирської області з’ясування сімейних стосунків між подружжям загрожувало перерости у трагедію через присутність у суперечці гранати.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«14 серпня близько 22 години до Черняхівського відділення поліції зателефонував чоловік, який назвався жителем с. Зоркова. Він зізнався, що знаходиться у нетверезому стані після сварки із дружиною і відчуває, що може накоїти щось недобре. Для перевірки відомостей і з’ясування ситуації у населений пункт на вказане заявником місце виїхали працівники групи швидкого реагування місцевої поліції. Правоохоронці швидко зорієнтувалися і розшукали чоловіка на полі край села. За кілька десятків метрів від нього знаходилися і його дружина. Побачивши поліцейських, чоловік жбурнув у сторону предмет, який тримав у руках. Як виявилося згодом… гранату Ф-1. На щастя, боєприпас не вибухнув», - поінформували поліцейські.

На місце події були негайно викликані фахівців вибухотехнічної служби ГУНП, які встановили, що цей небезпечний предмет, ймовірно, часів Другої світової війни, пошкоджений корозією та без кільця чеки.

«Боєприпас було поміщено до захисного контейнеру, забезпечено його охорону у нічний час, а вранці знешкоджено.  За словами 35-річного винуватця, він ще навесні знайшов гранату у лісі і зберігав її у схованці. І принагідно згадав про це, образившись на дружину. Як повідомив т.в.о. начальника Черняхівського відділення поліції Віктор Левандовський, за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) ККУ. Відповідно до чинного законодавства, подібні протиправні дії можуть обернутися чоловікові ув’язненням на строк від 3 до 7 років», - розповіли у поліції.

Фото поліції

Як повідомляв Житомир.info, на вул.Ріхтера (колишня вул.1 Травня) у Житомирі 13 липня замінували автомобіль, активісти припускають, що їх хотіли залякати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі