Події

Житомирські активісти, які виявили у машині гранату, припускають, що їх хотіли залякати

13 July 2017, 15:38

Гранату у салоні автомобіля, що належить активісту «Рух Автомайдан Житомир» Владиславу Горновичу, виявили 13 липня після закінчення судового засідання у справі скандального будівництва «АТБ», на якому винесли ухвалу на користь ТВЦ «Олеся».

«Я ховався від дощу, відкрив перший двері і побачив шнурок, прив’язаний до ручки. Вибіг з машини і сказав, що там щось прив’язане - якийсь шнурок», - розповів громадський активіст Олександр Фещук, який першим виявив підозрілий предмет.

«Я підійшов, глянув - якась нитка і граната. Оглянув, сказав всім, щоб відійшли від автомобіля», - розповів власник автомобіля Владислав Горнович.

«Ми викликали поліцію, поліцейські щойно підтвердили, що там бойова граната з вирваною чекою. Тобто люди знали, що сьогодні буде суд. Вони готували це, якимось чином відкрили автомобіль, знали, що на цьому автомобілі їздимо ми, тобто «Автомайдан» і підготували цей злочин. Це нонсенс. У мирному Житомирі серед білого дня під апеляційним судом просто підкласти гранату в автомобіль. Люди очікували, що зараз водій відкриє двері і вибухне машина з нами», - обурена активістка Юлія Демчук.

Активісти припускають – їх хотіли залякати люди, які виступають за скандальне будівництво.

«Нас скоріш за все хочуть залякати, щоб ми покинули те місце - Київська, 6. Для того, щоб ми не будували там сквер Героям України. Роблять це руками злочинців, бандюків», - говорить активістка Людмила Блащук.

«В даному випадку АТБ відстоює своє право на земельну ділянку, яка знаходиться під нерухомістю, яка їм не належить. Вони відстоюють, і якими методами відстоюють, ви бачите», - розповів громадський активіст Ігор Ульянов.

Поліцейські і вибухотехніки, які прибули на місце події, перекрили частину вулиці Ріхтера. На місце події приїхав начальник Житомирського відділу головного управління Національної поліції в Житомирській області Михайло Сорока.

«О 12:25 ми отримали повідомлення про те, що в автомобілі знаходиться предмет, схожий на гранату, прикріплений до двері. Після чого проведено евакуацію людей, працювали вибухотехніки. Наразі вони провели всі заходи щодо забезпечення безпеки людей. Даний предмет вилучається слідчо-оперативною групою. Предмет схожий на гранату. Але остаточне заключення щодо приналежності даного предмету буде лише після проведення експертизи. Ми завершимо проведення слідчих дій, вилучення всієї доказової інформації, матеріали будуть внесені до ЄРДР і буде проводитися досудове розслідування», - прокоментував Михайло Сорока.

«Вибухотехніки провели заходи щодо ідентифікації та нейтралізації знахідки, за попереднім висновком, це граната РГД-5. Вирішується питання щодо правової кваліфікації події», - йдеться у повідомленні на сайті головного управління Нацполіції в Житомирській області.

Фото з сайту ГУНП

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі