Влада

Влада визначилася з зовнішнім виглядом дошки пам’яті житомирському дисиденту

16 August 2017, 12:57

16 серпня виконавчий комітет міської ради затвердив ескіз меморіальної дошки українському громадському та політичному діячу, дисиденту, члену Української Гельсінської Спілки – Бабичу Сергію Олексійовичу.

«За» проголосували 16 членів виконавчого комітету, - повідомляє прес-служба міськради.

Як повідомлялося, 2 серпня 2017 року виконком міськради надав згоду Житомирському обласному осередку Всеукраїнського об’єднання «За помісну Україну» на встановлення меморіальної дошки Сергію Бабичу на фасаді багатоповерхового житлового будинку №6 по вулиці Кафедральній, де він проживав в період з 1994 по 2016 рік.

«Дошку буде виготовлено із сірого граніту, де букви вкриті полімерним матеріалом «під золото» або «бронзу». На дошці буде викарбовано напис: «У цьому будинку в 1994-2016 рр. жив Сергій Бабич професійний революціонер, полум’яний борець за волю українського народу», - інформує мерія.

Нагадаємо, Сергій Олексійович Бабич — український громадський та політичний діяч, дисидент, націоналіст, багаторічний в'язень радянських таборів, де провів у неволі 27 років і 4 місяці.

Після звільнення Сергій Бабич вступив в Українську Гельсінську Спілку, а з її перетворенням на партію став членом Української Республіканської партії. З легалізацією в 1992 році ОУН(б) в Україні під назвою «Конгрес українських націоналістів»  очолював її Житомирську обласну організацію.

Указом Президента України В. Ющенка № 939/209 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Свободи» від 18 листопада 2009 року «за визначний особистий внесок у відстоювання національної ідеї, становлення і розвиток Української незалежної держави та політичну і громадську діяльність» Сергій Бабич нагороджений орденом «За мужність» І ступеню. 

Був похований 25 серпня 2016 року поруч із батьком, матір'ю, братами і сестрами у рідному селі Рогачів Баранівського району Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі