Місто

Біля будинку правосуддя у Житомирі встановлять дошку пам’яті дисиденту Сергію Бабичу

2 August 2017, 13:22

На фасаді житлового будинку №6 по вулиці Кафедральній у Житомирі, поруч із будинком правосуддя на Соборному майдані, встановлять меморіальну дошку українському громадському та політичному діячеві, дисиденту, членові Української Гельсінської Спілки Бабичу Сергію Олексійовичу.

Згоду на встановлення дошки пам’яті в будинку, де проживав Бабич з 1994 по 2016 рік, 2 серпня надав Житомирський виконком.

Ескіз дошки затвердять на наступному засіданні виконавчого комітету.

Сергій Олексійович Бабич — український громадський та політичний діяч, дисидент, націоналіст, багаторічний в'язень радянських таборів, де провів у неволі 27 років і 4 місяці.    

Після звільнення Сергій Бабич вступив в Українську Гельсінську Спілку, а з її перетворенням на партію став членом Української Республіканської партії. З леґалізацією в 1992 році ОУН(б) в Україні під назвою «Конгрес українських націоналістів»  очолював її Житомирську обласну організацію.  

Указом Президента України В. Ющенка № 939/209 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Свободи» від 18 листопада 2009 року «за визначний особистий внесок у відстоювання національної ідеї, становлення і розвиток Української незалежної держави та політичну і громадську діяльність» Сергій Бабич нагороджений орденом «За мужність» І ступеню.

Був похований 25 серпня 2016 року поруч із батьком, матір'ю, братами і сестрами у рідному селі Рогачів Баранівського району Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, проект рішення виконкому про встановлення дошки пам'яті Сергію Бабичу опублікували на початку липня 2017 року.

Скріншот з гугл-карти. Будинок на Кафедральній, де встановлять меморіальну дошку

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі