Економіка

У Житомирській області 72% домогосподарств можуть отримати кошти за зекономлені субсидії

31 August 2017, 09:53

До 1 вересня триває прийом заяв від громадян для проведення монетизації зекономлених сум субсидії. На сьогодні в Житомирській області такі заяви подали 72% домогосподарств.

Про це повідомляє департамент праці та соціального захисту населення облдержадміністрації.

«Для отримання коштів необхідно до 1 вересня подати заяву у місцеве управління соціального захисту населення. Проект монетизації частини зекономлених субсидій передбачає грошову виплату енергоощадним родинам – еквівалент вартості зекономлених 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубів газу. Інформацію про наявність економії кожен отримувач субсидії може відслідковувати у своїй платіжці або шляхом звернення до постачальника газу чи електроенергії, якщо вони використовуються для опалення. Для нарахування коштів субсидіант має самостійно відкрити рахунок у банку, через який проводяться виплати соціальних допомог та пенсій. На момент подачі заяви рахунок у банку повинен бути уже відкритим», - нагадує сайт ОДА.

За інформацією департаменту соцзахисту, на даний час завершується процес перепризначення житлових субсидій на наступний період тим домогосподарствам, у яких закінчився термін отримання у квітні 2017 року.

«За станом на 23.08.2017 райміськуправліннями праці та соціального захисту населення Житомирської області опрацьовано 99,6 % справ із тих сімей, яким необхідно було зробити перепризначення субсидії на наступний термін. Призначено субсидію 199,2 тис. домогосподарств, 6,2 тис. домогосподарствам відмовлено з різних причин (наявність простроченої заборгованості, рішення комісії)», - повідомляє департамент праці та соціального захисту населення ОДА.

Зазначається, що для фінансування Програми житлових субсидій Житомирській області на 2017 рік передбачено кошти в сумі 1 807,1 млн. грн. Житлову субсидію за станом на 01.08.2017 отримувало 42,1 % домогосподарств області. Всього в області нараховується 471,6 тис. домогосподарств.

З метою надання необхідної допомоги населенню Житомирської області з питань призначення житлових субсидій в департаменті працюють телефони «гарячої лінії»: (0412) 24-14-08 та (0412) 24-34-14.

Як повідомляв Житомир.info, станом на кінець серпня більше 72 тисяч домогосподарств Житомирської області подали заяви на монетизацію зекономлених субсидій. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі