Місто

Вартість проїзду в електротранспорті Житомира таки підвищили до 3 грн

6 September 2017, 10:38

Вартість проїзду в трамваях і тролейбусах Житомира підвищили до 3 гривень.

Таке рішення було прийняте на засіданні виконкому 6 вересня. За проголосували 15 присутніх членів виконкому, «проти» - один , утримались – три. Всього у складі виконкому 25 осіб.

«За три останні роки кількість рухомого складу нарощена, обсяг відпрацьованого часу, пробігу тролейбусів залишається на тих ще показниках, але кількість людей скорочена. І 92 тролейбуса на лінії, як це сьогодні, такого ніколи не було», - сказав заступник мера Дмитро Ткачук.

Під час обговорення багато питань задавав помічник голови фракції ВО «Батьківщина» в міській раді Євгеній Демчик, який звинувачував міську владу в некомпетентності та популізмі. Також піднімалося питання зарплати керівника ТТУ.

«Зарплата – 12 тисяч гривень згідно контракту, на руки я отримую близько 9 тис. грн. Є надбавки, які періодично отримує посадова особа», - пояснив директор трамвайно-тролейбусного управління Андрій Нечуйвітер.

Після голосування Євгеній Демчик залишив засідання зі словами «Сергій Іванович, вітаю вас, пропихнули».

«Це був ваш обов’язок у 2015 році, але нічого не було зроблено і електронний квиток не впровадили», - відповів Сергій Сухомилин на репліку колишнього заступника мера Житомира, який курував питання роботи транспорту.

Рішення виконкому набуває чинності з дня його оприлюднення у засобах масової інформації.

Детальніше дивіться у сюжеті

Нагадаємо, виконком на засіданні 16 серпня не погодив підвищення вартості проїзду в житомирських трамваях і тролейбусах з 2 до 3 гривень – для прийняття рішення не вистачило одного голосу: з 16 присутніх членів виконкому «за» проголосували 12, всього у складі міськвиконкому 25 людей.

Як повідомляв Житомир.info, 16 травня 2017 року Житомирський виконком підтримав рішення про підвищення з 1 червня вартості проїзду в маршрутках до 5 гривень. Про намір влади підняти вартість проїзду в електротранспорті стало відомо в липні 2017 року. 11 серпня в Житомирі провели громадські слухання з приводу підвищення проїзду в трамваях і тролейбусах з 2 до 3 гривень, на які прийшло півсотні людей. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі