Влада

Влада зобов’язала житомирських підприємців встановлювати камери відеоспостереження на об’єктах з нічним режимом роботи

6 September 2017, 11:35

Виконком зобов’язав житомирських підприємців встановлювати камери відеоспостереження на об’єктах з нічним режимом роботи.

Таке рішення було прийняте на засіданні виконкому 6 вересня під час внесення змін до Положення про порядок встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі, закладів ресторанного господарства та сфери послуг.

Суперечки у членів виконкому викликав пункт, яким підприємців зобов’язували встановлювати камери відеоспостереження на фасаді. Зауважували, що виконком не може зобов’язувати, а може лише рекомендувати, бо підприємці можуть оскаржити таке рішення в Антимонопольному комітеті чи в суді. Водночас, власники магазинів можуть не встановлювати відеокамери, а заявити, що у них є продавець-охоронець , який слідкує за порядком в нічний час.

Внести зміни до проекту рішення запропонував внести мер Сергій Сухомлин.

«Ми можемо рекомендувати, але рішення про нічний режим роботи приймає виконком. І ми тоді подивимось – прислухався підприємець до наших рекомендацій чи ні», - сказав Сергій Сухомлин.

Але більшість членів виконкому з цим не погодились.

«Давайте підтримаємо рішення «зобов’язати», а якщо вони його оскаржать, то тоді будемо дивитися», - запропонував член виконкому Руслан Годований.

Більшість членів міськвиконкому цю пропозицію підтримали і залишили в рішення зобов’язання щодо встановлення відеокамер.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирський міськвиконком планував надати дозвіл на роботу у нічний час п’яти суб’єктам господарювання, серед яких два магазини «АТБ», кафе у гідропарку та на Михайлівській.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі