Події

Житомирський пенсіонер віддав шахрайці 100 тис. грн для «обміну»

7 September 2017, 12:01

У Житомирі ще один літній пенсіонер став жертвою незнайомки, яка перестріла його на вулиці і видурила 100 тисяч гривень, які старенький збирав усе життя.

Про це пише відділ комунікації поліції Житомирської області.

«6 вересня до Житомирського відділу поліції надійшла заява від 89-річного житомирянина про ошуканство. Літній пенсіонер розповів правоохоронцям, що кілька днів тому віддав усі свої заощадження невідомій жінці для «обміну старих купюр українських гривень на нові», - розповіли у поліції.

За словами чоловіка, того дня незнайомка перестріла його дорогою до магазину, куди ішов старенький. Вона назвалася подругою дочки пенсіонера і для вірогідності назвала її ім’я. Відтак попросила старенького за наказом дочки терміново віддати їй гроші для обміну купюр. Літній чоловік спочатку не повірив, однак незнайомка швидко набрала нібито телефонний номер його доньки і, як потім виявилося, переконливо зімітувала розмову з нею. Тож спантеличений пенсіонер передав «подрузі-добродійці» усі гроші, що копійку до копійки збирав усе життя. Загалом – 100 тисяч гривень.

«Незнайомка чемно подякувала старенькому за виявлену довіру і «обміняла» його гроші, вручивши новенькі купюри. Дід поклав їх у схованку і став чекати на доньку. З її приходом виявилося, що ніякої подруги з жодними наказами до батька вона не відправляла. А «нові» купюри, до жаху для обох, виявилися сувенірними. Ще кілька днів ошукані приходили до тями і аж згодом звернулися до поліції», - йдеться у повідомленні.

Як повідомив начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока, подію кваліфіковано як шахрайство, що завдало значної шкоди потерпілому (ч.2 ст.190 ККУ). Тепер поліцейські вживають усіх можливих заходів, щоб встановити особу зловмисниці та затримати її. Зокрема, поліцейські аналізують отримані свідчення, з’ясовують прикмети шахрайки та перевіряють раніше судимих за подібні злочини осіб.

Водночас правоохоронці звертаються до громадян: щоб ні ви, ні ваші рідні не постраждали від шахраїв, дотримуйтеся елементарного правила – припиніть довіряти незнайомим людям!

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 77-річна бабуся обміняла у шахрайки 60 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі