Місто

На житомирському Космомарафоні дистанцію 5 км пробігли мер, віце-прем’єр та найстарший учасник

10 September 2017, 15:23

У Житомирі 10 вересня космозабіг на 5 кілометрів зібрав кілька сотень учасників, серед яких – віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко та мер міста Сергій Сухомлин. За кілька хвилин до старту останні розповідають, чому не наважились підкорити напівмарафонські 21 км.

«Для 21 кілометру більше часу для тренувань. Ми бачили сьогодні 300 спортсменів-аматорів, які приїхали з усієї країни. Вони дійсно тренуються для того, щоб пробігти таку дистанцію. П’ять кілометрів – це та дистанція, до якої може долучитись будь-яка людина, яка є активною», - розповідає віце-прем’єр Геннадій Зубко.

«Для себе я вже все довів, що 21 км я можу пробігти. Для мене сьогодні приклад – дружина, яка пробігла 21 км за 2 год 07 хв і зараз разом із нами ще біжить п’ять кілометрів. Тому, всіх запрошуємо на старт», - додає мер Житомира Сергій Сухомлин.

Не тільки кілометри, а і свій вік сьогодні долає найстарший учасник Космомарафону Михайло Дверник, якому 73 роки. Чоловік каже: любительським бігом займається вже 36 років і попри вік полишати своє спортивне захоплення не збирається.

«Почав займатися бігом у 1981 році, тому що серце боліло і ноги боліли, і не міг вистояти зміну біля верстата. Почав бігати і по сьогоднішній день все нормально працює. Набігав вже 36 тисяч 600 кілометрів. Скоро земну кулю по екватору подолаю», - говорить Михайло Дверник.

З-поміж учасників і 12-річний Степан із Києва. Про себе хлопець розповідає: танцюрист у минулому, наразі займається боксом, тому й космічно-спортивний виклик не міг проґавити.

«Було складно, але дуже цікаво і дуже приємно, коли ти біжиш і тобі хочеться добігти до фінішу, і коли ти перебігаєш фініш – такі емоції, що не передати», - ділиться учасник Космічного напівмарафону Степан Муравський.

Окрім емоцій, всі учасники на фініші отримали ексклюзивні медалі другого житомирського Космомарафону та спеціальні пакети з символічними подарунками.

Нагадаємо, одним з учасників забігу на 5 км був народний депутат від Житомира Борислав Розенблат.

За інформацією міської ради, до участі у другому Космічному марафоні долучилися близько тисячі людей: на напівмарафонську дистанцію 21 км зареєструвалися 279 учасників; на дистанцію 5 км – 201 учасник; у дитячих забігах та шкільних естафетах взяли участь близько 400 дітей, до корпоративних забігів долучились 52 команди.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі