Влада

УАШ лише з третього разу закупило пісок для житомирських доріг через відсутність пропозицій

12 September 2017, 09:55

Комунальне підприємство «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради лише з третього разу закупило пісок для посипки житомирських доріг у зимовий період.

Про це в коментарі 11 вересня Житомир.info розповіла заступник голови тендерного комітету КП «УАШ» Світлана Кузьменко.

«Було проведено два тендери, але не було жодної пропозиції. Лише з третього разу за переговорною процедурою, як це дозволяє робити закон у випадку двократної відсутності пропозицій, ми закупили пісок у Житомирського силікатного заводу. Завод має дозвіл на видобуток корисних копалин і пакет необхідних документів. Це пісок природній митий для посипки доріг. З підприємством укладений договір на постачання 10 тисяч тонн піску, 6 тисяч тонн вже відвантажено. Закупили за ціною 170 грн за тонну», - розповіла Світлана Кузьменко.

На сайті Баранівської міської ради Житомирської області вдалося натрапити на оголошення про продаж місцевим водоканалом піску за ціною 96,80 грн за кубометр.

«КП «Баранівка міськводоканал» реалізує пісок для населення та юридичних осіб. Вартість 1 кубічного метру піску – 96,80 грн зі складу», - йдеться в оголошенні.

Зі слів головного інженера Баранівського водоканалу Володимира Заремби, пісок реалізується цілком законно.

«У нас є спеціальний дозвіл на користування надрами «Баранівське родовище», де видобувається пісок. Площа цього родовища близько 3 га, воно знаходиться за межами райцентру, на землях запасу Баранівської міської ради. З коштів, зароблених на піску, підприємство сплачує податки в місцеву казну», - розповів Володимир Заремба.

Визначаємо вартість тонни піску від Баранівського водоканалу. Якщо приблизна вага одного кубометру річкового або кар’єрного митого піску становить 1500 кг, і вона вартує 96,80 грн , то 1000 кг  водоканал продає по 64 грн 50 коп.

Таким чином, ціна, за якою реалізує пісок управлінню автошляхів Житомирський силікатний завод, у 2,6 рази перевищує вартість піску, видобутого в Баранівському родовищі. Єдине, що за ним потрібно їхати за 70 кілометрів.

Нагадаємо, в Житомирській області триває незаконний видобуток піску. Зокрема, у червні 2017 року екологи навідалися на околицю села Улянівка Житомирського району, де  під виглядом копання ставка тривав незаконний видобуток піску. 18 липня цього ж року зафіксований факт незаконного видобування піску поблизу села Ігнатпіль Овруцького району.

Як повідомляв Житомир.info, взимку минулого року керівник управління автошляхів скаржився, що в Житомирі офіційно ніде взяти пісок, тому дороги в місті посипають відсівом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі