Місто

Новий мультиспортивний майданчик у Житомирі: універсальне футбольне поле та 10 тренажерів

12 September 2017, 15:59

У рамках реалізації проекту бюджету участі на території 24 ліцею у Житомирі відкрили мультиспортивний майданчик. Наразі, тут поле із сучасним штучним покриттям для гри у міні-футбол та тренажерною залою просто неба. Місцеві школярі таким покращенням не натішаться.

«Бачиш його і одразу хочеться займатися спортом», - говорить Влад.

«У нас було три поля, але вони на піску та з щебінки, а тут коли побудували такий майданчик ми зраділи, тому що тут набагато краще грати», - додають школярі.

«Інколи з друзями підтягуємося, тут турніки. Багато людей приходить, адже лишній раз підтягнутися теж дуже корисно для здоров’я», - розповідає Євген.

Автор проекту Сергій Маковський ділиться: зважав на потреби як школярів, дітей, так і дорослих. Адже, займатися спортом на майданчику може будь-хто, головне бажання.

«Молодь не знає куди себе діти і я впевнений, що тут виховається спортивна зірочка, можливо не тільки для Житомира, а і для України. Люди будуть гарно проводити час з сім’єю, тут і дорослі можуть позайматися. У нас у цьому спальному мікрорайоні, на Промавтоматиці, проживає майже 25 тисяч людей, такого поля тут не було. Все було іще за радянських часів. Ми всю територію освітили, тому і ввечері буде комфортно. На ніч він буде закриватися, ключ буде на вахті у школі, за це буде відповідати сторож. Бажаючих тут позайматись багато, можливо, навіть графік доведеться складати для занять. Навіть Федерація футболу Житомирської області вже зверталась до нас, щоб тут займались і діти, і дорослі», - говорить автор проекту Сергій Маковський.

Разом із тим автор проекту наголошує на універсальності футбольного поля. Каже: взимку легко перетворити на ковзанку. А от як це зробити нам розповідає вже представник підрядника, який безпосередньо укладав трав’яне покриття.

«Універсальність штучного футбольного поля в тому, що у зимовий період його можна залити. Існує спеціальна технологія, піднімається лід, щоб він був трішки вищий трави і тоді тут можна буде кататися на ковзанах, і ніякої шкоди штучній траві не завдасться», - пояснює представник підрядника Едуард Доманський.

На офіційне відкриття мультиспортивного майданчику приїхали і представники місцевої влади на чолі із мером. Сергій Сухомлин не втримався та й сам вийшов на поле покатати м’яча.

Майданчик з 10 тренажерами та футбольним полем обійшовся місту в близько півтора мільйона гривень. Однак це того варте, - певен міський голова.

«Цей проект реалізували за гроші міського бюджету - це 1 млн 400 тисяч гривень. Це ініціатива людей та жителів мікрорайону з великою школою, в якій навчається близько 1800 дітей. Надіюсь, що цей спортивний майданчик буде підтримуватись у такому вигляді, якому ми його сьогодні відкрили», - каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Разом із тим мер міста зауважує: вже є державна ініціатива, по якій виділяється 270 мільйонів гривень на будівництво спортивних майданчиків з штучним покриттям, і Житомир є учасником цієї програми. Каже: подали 9 проектів, отже сподіваються і на їхню реалізацію в майбутньому.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі