Влада

Робочу групу по АЗС на проспекті Незалежності скасували, бо громада подала до суду, - радник мера Житомира

18 September 2017, 11:35

Робочу групу, яка розбиралася із законністю будівництва автозаправки на проспекті Незалежності і яку мер Житомира Сергій Сухомлин узаконив своїм розпорядженням від 15 вересня 2017 року, розпустили.

Про це в коментарі Житомир.info 18 вересня розповів радник міського голови, голова робочої групи Олександр Черняхович.

«Група вже розпущена у зв’язку з тим, що місцеві жителі подали на забудовника до суду. Зараз чекаємо рішення суду. Якщо я не помиляюся, на 19 вересня заплановане перше судове засідання», - розповів Черняхович.

Нагадаємо, 4 вересня в міськраді відбулось засідання робочої групи, яка вивчає законність будівництва автозаправки на проспекті Незалежності. Місцеві жителі висловили масу претензій чиновникам муніципалітету за те, що бізнесменам видали містобудівні умови та обмеження, на думку людей, всупереч законодавству.

Розпорядження «Про створення робочої групи» щодо законності будівництва автозаправного комплексу на приватній земельній ділянці ТОВ «Юпіджі» за адресою: проспект Незалежності, 29 в Житомирі міський голова підписав тільки 15 вересня.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 23 серпня житомиряни під дощем перекрили проспект Незалежності, протестуючи проти заправки біля своїх будинків. Жителі мікрорайону «Міськмолзавод» з плакатами приходили на позачергову сесію міської ради 29 серпня, і мер Сергій Сухомлин пообіцяв зустрітися з ініціативною групою і розібратися в законності будівництва АЗС. 31 серпня близько сотні людей на знак протесту проти будівництва АЗС перекрили проспект Незалежності, безперервно рухаючись двома пішохідними переходами. Законність будівництва АЗС по проспекту Незалежності у Житомирі перевірятиме місцева прокуратура, до якої за допомогою звернулись обурені мешканці прилеглого мікрорайону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі