Події

У Житомирській області 6 працівників, які харчувалися в їдальні комбінату, госпіталізували з кишковою інфекцією

19 September 2017, 14:33

У селі Коростенського району в 6 працівників місцевого підприємства зареєстрована кишкова інфекція.

Про це інформує прес-служба головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«З 12.09. по 14.09.2017 р. серед працівників ПАТ «Ушицький комбінат будівельних матеріалів», розташованого в с. Гулянка Коростенського району зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції. Всього захворіло 6 працівників, які харчувалися в їдальні комбінату. Всі хворі госпіталізовані. Перебіг захворювання у 5-ти хворих середнього ступеня важкості, у 1-го – тяжкий», - йдеться у повідомленні.

За словами спеціалістів, з метою локалізації та ліквідації спалаху проводиться комплекс протиепідемічних заходів. Для лабораторних досліджень відібрані зразки харчової продукції, питної води, взяті гігієнічні змиви з об’єктів довкілля, обстежені декретовані особи. Проведена заключна дезінфекція в їдальні комбінату. За контактними особами встановлено медичне спостереження. Протиепідемічні заходи та лабораторні дослідження у вогнищі тривають.

Як повідомляв Житомир.info, за 6 місяців 2017 року в Житомирській області зареєстровано 2 спалахи інфекцій кишкової групи, внаслідок яких постраждало 32 дитини віком до 17 років. За аналогічний період минулого року було зареєстровано 6 спалахів, де перехворіло 43 особи, в т.ч. 19 дітей до 17 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі