Події

За шість місяців у Житомирській області зареєстрували 2 випадки ботулізму та отруєння грибами

7 July 2017, 14:45

З початку 2017 року в області зареєстровано 2 спалахи інфекцій кишкової групи, внаслідок яких постраждало 32 дитини віком до 17 років. За аналогічний період минулого року було зареєстровано 6 спалахів, де перехворіло 43особи, в т.ч. 19 дітей до 17 років.

Про це повідомляє головне управління Держпродспоживслужби у Житомирській області.

«З двох спалахів, 1 – виник через захворювання на ротавірусну інфекцію, 1 – на вірусний гепатит «А». Обидва спалахи були пов’язані з об’єктами підвищеного епідемічного ризику: спалах ротавірусної інфекції серед учнів Житомирської міської гуманітарної гімназії №23ім. М.Й. Очерета та спалах вірусного гепатиту «А» серед вихованців дитячого навчального закладу № 3 «Веселка» смт Ємільчине. Окрім того, за 6 місяців поточного року серед дорослих осіб області зареєстровано 2 побутових випадки ботулізму з 2-ма потерпілими (с.РогізнеЛюбарського району та м.Бердичів) та 2 побутових випадки отруєння грибами з 3-ма потерпілими, з них 2 особи померло (м.Малин та с.Сергіївка Ємільчинського району)», - повідомили спеціалісти управління Держпродспоживслужби.

Як повідомляв Житомир.info, 4 липня в Україну прибула сироватка від ботулізму. В управлінні охорони здоров’я розповіли, що у випадку виявлення в Житомирській області ботулізму сироватку везтимуть з Києва.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі