Влада

Волонтери американського Корпусу миру на зустрічі з мером Житомира цитували Олександра Олеся

26 September 2017, 13:17

Вранці, 26 вересня, волонтери Корпусу миру зустрілись із мером Житомира та його заступниками. Впродовж одинадцяти тижнів американці викладатимуть англійську мову в навчальних закладах міста, допомагатимуть житомирським педагогам знаходити нові методи навчання іноземній мові, а студентам набувати навички володіння англійською.

«Проблема всіх пост-радянських країн в їх закритості. І ваша місія, ваше спілкування з нашими дітьми, з молоддю, дає Україні можливість бути більш відкритою. З одного боку ви з вашою роботою даєте розуміння нашим дітям, нашій молоді можливість дізнатися Америку, дізнатися інший світ. Ми багато чого можемо дати один одному. Ще раз спасибі за вашу роботу, за те, що ви вкладаєте в цю роботу ви витрачаєте свою енергію і спілкуєтеся з нашими дітьми», - каже міський голова Сергій Сухомлин.

До України та Житомира американці приїхали не тільки навчати, але й навчатись, і звертаються до житомирян словами Олександра Олеся:

«Живи, Україно, живи для краси, для сили, для правди, для волі! Шуми, Україно, як рідні ліси, як вітер в широкому полі. До суду тебе не скують ланцюги, і руки не скрутять ворожі: стоять твої вірні сини навкруги з шаблями в руках на сторожі. Стоять, присягають тобі на шаблях і жити і вмерти з тобою, і прапори рідні в кривавих боях ніколи не вкрити ганьбою». Я не зміг знайти слова, які б описали ваших людей, ваше суспільство, тому я обрав цей вірш, який робить це набагато краще. Це велика честь для нас - брати участь у процесах становлення та трансформації, які так потрібні Україні. Будь ласка, сприймайте наш візит не лише як соціальну місію, але й як зобов’язання сприяти розвитку, навчати, але що більш важливо, навчитись чогось від вас», - каже волонтер Корпусу миру Девід Мірамонтес.

Кілька десятків волонтерів працюватимуть в Житомирі впродовж наступних кількох місяців. Окрім запланованих заходів американці також планують підготувати загальноміський семінар для житомирських вчителів англійської.

Як повідомляв Житомир.info, волонтери Корпусу Миру проводитимуть уроки англійської мови для учнів середніх шкіл і технікумів Житомирщини, а також студентів університетів та педагогічних коледжів.

Житомир.info  

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі