Влада

З вересня волонтери Корпусу Миру проводитимуть уроки англійської у школах та технікумах Житомирської області

9 June 2017, 17:15

Волонтери Корпусу Миру з вересня 2017 року проводитимуть уроки англійської мови для учнів середніх шкіл і технікумів Житомирщини, а також студентів університетів та педагогічних коледжів

Про це пише сайт Житомирської ОДА.

Як відбуватиметься процес навчання дітей та адаптації американських представників, обговорили 9 червня під час зустрічі заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута та директор Корпусу Миру США в Україні Денні Робертсон.

«Житомирська облдержадміністрація надаватиме всебічне сприяння щодо перебування волонтерів Корпусу Миру на території області. Це гарна справа – вчити наших земляків англійської мови та навзаєм волонтери ознайомляться із життям та побутом українців», – зазначив Ярослав Лагута.

Денні Робертсон зазначив, що окрім навчанню англійської мови, волонтери сприятимуть розвитку молодіжного руху та громад.

 «Один із найцінніших аспектів культурологічної підготовки – проживання волонтерів в українських сім’ях. Родини допомагатимуть волонтеру не тільки у процесі вивченні української мови, а також в процесі адаптації до життя у новій громаді і в Україні в цілому», – сказав Денні Робертсон.

Довідково. Корпус Миру США в Україні було засновано у 1992 році. Корпус Миру співпрацює з багатьма прогресивними організаціями. Американські добровольці живуть і працюють пліч-о-пліч з українцями протягом двох років, обмінюючись досвідом та започатковуючи стосунки, які часто триватимуть усе життя.

Цілі:

• допомагати громадянам України шляхом надання компетентних спеціалістів для задоволення існуючих потреб у технічній кваліфікації;

• сприяти кращому розумінню американців українцями;

• сприяти кращому розумінню українців з боку американців.

Як повідомляв Житомир.info, минулого року в Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Ольжича проводили безкоштовні зустрічі з американцями, які навчали англійської.

Фото з сайту Житомирської ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі