Влада

За місяць у Житомирській області більше 30 тисяч пацієнтів отримали рецепти за програмою «Доступні ліки»

26 September 2017, 15:59

Станом на 21 вересня 170 тисяч 857 пацієнтів звернулися до лікарів та отримали більше 352,4 тисячі рецептів за програмою «Доступні ліки».

Про це інформує прес-центр УОЗ з посиланням на начальника відділу медицини катастроф та організації медичної допомоги населенню управління охорони здоров’я ОДА Олексія Андрушка.

«З початку дії програми в аптеках пацієнти отримали препарати за 261 тис. 888 рецептами, що складає 79,3% від загальної кількості виписаних рецептів. Аптекам відшкодували вже 8 млн 889 тис. грн», – зазначає Олексій Андрушко.

Найбільше програма користується попитом у Радомишльському районі, м. Бердичеві, Чуднівському, Любарському районах, Народицькій та Новоборівській ОТГ. Найменше – у Ружинському, Черняхівському, Баранівському, Брусилівському та Новоград-Волинському районах.

«На сьогодні 243 аптеки у Житомирській області є учасниками програми «Доступні ліки». Препарати за програмою можуть отримати безкоштовно або з незначною доплатою пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою», - повідомляє управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Нагадаємо, наприкінці липня Міністерство охорони здоров’я опублікувало новий реєстр препаратів, що беруть участь в урядовій програмі «Доступні ліки» та які пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою можуть отримати безкоштовно або з незначною доплатою. 

Як повідомляв Житомир.info, станом на 21 серпня в області 140 тисяч 670 пацієнтів звернулися до лікарів та отримали майже 272 тисячі рецептів за програмою «Доступні ліки». 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі