Влада

Міністерство охорони здоров’я оновило перелік безкоштовних ліків

28 July 2017, 17:48

Міністерство охорони здоров’я опублікувало новий реєстр препаратів, що беруть участь в урядовій програмі «Доступні ліки» та які пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою можуть отримати безкоштовно або з незначною доплатою.

Про це пише прес-служба Міністерства.

До оновленого реєстру ліків ввійшло 199 препаратів 43 виробників, з яких 21 виробники країн ЄС, 17 – України, 4 – Індії, 1 – Ізраїлю. Нагадаємо, що раніше у програмі брали участь 157 препаратів. У новому реєстрі стало на 33 позиції більше для пацієнтів, які хворіють на серцево-судинні захворювання, 5 – на діабет ІІ типу, 4 – бронхіальну астму у порівнянні з попередніми місяцями», - йдеться у повідомленні.

Урядова програма «Доступні ліки» почала діяти в Україні з квітня 2017 року.

«За цей час пацієнти отримали ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми на понад 126 мільйонів грн бюджетних коштів. Лише за червень лікарі виписали майже 1,9 мільйона рецептів на лікарські засоби за програмою «Доступні ліки». Загалом за час існування програми від квітня 2017, пацієнти скористалися 3,6 мільйонами таких рецептів. Також зросла кількість аптек, що приєднуються до програми, участь у якій є виключно добровільною. На середину липня, учасниками програми вже були 6179 аптек. Перелік аптек, що беруть участь у програмі можна знайти за посиланням: https://goo.gl/cq7BV1», - зазначили у Міністерстві.

Переглянути реєстр: https://goo.gl/HNDTtX

Як повідомляв Житомир.info, в Україні з 1 квітня почала діяти програма «Доступні ліки», яка передбачає відшкодування ліків для хворих на діабет 2-го типу, бронхіальну астму та серцево-судинні захворювання. У 2017 році на реімбурсацію ліків для жителів Житомирської області держава виділила 16 млн 4 тис. 200 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі