Влада

У Житомирській області до 9 років засудили творців «Новоросія ТВ» Васильця і Тімоніна

29 September 2017, 09:21

28 вересня Бердичівський суд визнав винними у сприянні терористам двох творців «Новоросія ТВ» киянина Дмитра Васильця і бердичівлянина Євгена Тімоніна. Чоловіків засудили до дев’яти років позбавлення волі.

Про це повідомляє LB.ua.

«За ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України підсудним загрожувало від восьми до 15 років в'язниці. Василець і Тимонін з листопада 2015 року опинилися в СІЗО. Їх затримала СБУ в Києві. За даними спецслужб, вони тривалий час знаходилися на території «ДНР», де надавали консультації та практичну допомогу представникам телеканалу «Новоросійська ТВ», – пише видання.

За інформацією спецслужб, вони сприяли налаштуванню прямого ефіру, трансляції новин та відеоматеріалів, допомогли організувати взаємодію між підрозділами каналу, проводили навчання осіб, які займалися монтажем матеріалів, і особисто програмували необхідні для цього обладнання та програмне забезпечення.

«Крім того, вони зареєстрували і настроїли трансляцію канала "Новороссия ТВ" на популярных видеохостингах», – повідомляє видання з посиланням на спецслужби.

Пізніше з'ясувалося, що Василець і Тімонін входили в громадську раду при Міністерстві інформаційної політики України. 

За уточненими даними прокуратури Житомирської області, кримінальне провадження розглядав Андрушівський районний суд.

«Вироком Андрушівського районного суду від 28.09.2017 одного з них визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) КК України  та призначено покарання – позбавлення волі терміном до 9 років. Іншого суд визнав винним у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками), ч. 1 ст. 258-2 (публічні заклики до вчинення терористичного акту)  та  ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) КК України  та за сукупністю злочинів призначив покарання – позбавлення волі терміном до 9 років. Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводило Управління Служби безпеки України у Житомирській області. На даний час вирок суду не набрав законної сили», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Корольовський районний суд Житомира 17 червня розглянув справу Дмитра Васильця та Євгена Тімоніна, яких звинувачують у сприянні сепаратистському телеканалу «Новороссия ТВ» для налагодження прямого ефіру, трансляцій новин про діяльність так званої «ДНР». Тоді суд над підозрюваними у сепаратизмі журналістами розпочався акцією протесту.

Як повідомляв Житомир.info, 26 вересня справу житомирського блогера Муравицького, якого підозрюють у співпраці з Росією, передали до суду.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі