Влада

Військова прокуратура через суд хоче повернути Мінобороні частину полігону під Новоградом-Волинським

3 October 2017, 13:10

У Житомирській області військова прокуратура збирається повернути до оборонного відомства землі загальною площею 3,5 тис. га.

Про це Житомир.info 3 жовтня повідомив заступник військового прокурора Житомирського гарнізону, майор юстиції Олексій Рихлюк.

«Завдяки вжитим заходам військової прокуратури Житомирського гарнізону Центрального регіону України визнано недійсним договір, яким землі оборони поблизу м. Новоград-Волинський Житомирської області, на яких розташований полігон Збройних Сил України, були незаконно передані в користування комерційній структурі. Як встановлено судом, Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства, всупереч діючому земельному законодавству, уклала договір про надання в користування земель оборони площею 3581 га для ведення мисливського господарства комерційній структурі без відповідних погоджувальних документів», - інформує військова прокуратура.

Реагуючи на порушення, військова прокуратура заявила позов про визнання договору недійсним. Поки рішення Господарського суду Житомирської області не набрало законної сили, - уточнив Олексій Рихлюк.

Як повідомляв Житомир.info, в липні 2017 року військова прокуратура Житомирського гарнізону повідомила, що повернула Міністерству оборони України незаконно вилучені 11 га земель аеродрому в Житомирі, натомість директор юрдепартаменту міськради запевнив, що міськрада оскаржуватиме рішення Господарського суду.

На брифінгу 16 серпня цього року мер Сергій Сухомлин повідомив про апеляцію на рішення господарського суду Житомирської області за позовом військової прокуратури та наголосив, що 11 га землі в районі житомирського аеродрому не мають відношення до індустріального парку «Житомир-Схід». 12 вересня міськрада виграла апеляційний суд щодо земельної ділянки в районі аеропорту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі