Місто

«Протест» перевізників: більшість житомирських маршруток виїхала на лінію

5 October 2017, 09:15

Зранку, 5 жовтня, житомирські маршрутки курсували містом, але не в повному складі, як і попереджали їх власники. Із зупинок їхали переповнені, як і тролейбуси, яких, зі слів очевидців, було навіть більше, ніж зазвичай. 

Журналісти Житомир.info з 8-ї години ранку відслідковували завантаженість громадського транспорту у місті, а також те, чи їздять маршрутні таксі цього дня взагалі.

Нагадаємо, 4 жовтня декілька приватних перевізників письмово попередили, про те, що 5 жовтня до 10 години ранку кількість маршрутних автобусів на лініях буде обмежена.

Вулиця Київська

Крошня

Соколовський масив

Майдан Визволення

Польова

Зупинка «вулиця Шевченка»

Як повідомляв Житомир.info, житомирський перевізник, який обслуговує 7 маршрутів, подав на мерію до суду, бо не хоче возити пільговиків, у Житомирській мерії дали юридичну оцінку наслідкам судового позову ПП «Шеріфф». ПП «Шеріфф» обслуговує 7 маршрутів: №№ 11 «Красовського –  Паперова фабрика», 19 «Лісове – Біомедскло», 19-А «с.Лісове – ЗОК», 30 «Мальованка – Северина Наливайка», 33  «Корабельна – Селецька», 47 «Богунія – майдан Путятинський» і 58 «Мальованка – Діагностичний центр».

Наприкінці травня 2017 року житомирських перевізників зобов’язали підписати додаткові угоди про безкоштовне перевезення пільгових категорій громадян, після чого мер Житомира Сергій Сухомлин завізував рішення виконкому про тариф у 5 грн в маршрутках. Нові тарифи почали діяти з 1 червня 2017 року.

Наприкінці червня Ткачук повідомив, що перевізники сплатили перші штрафи за порушення умов договорів. У липні перевізники почали висловлювати відкрите невдоволення перевезенням пільговиків і приміськими маршрутками. Перед прийняттям виконкомом рішення про подорожчання проїзду перевізники збиралися влаштувати страйк, але Олександр Янчук повідомив, що страйку не буде, а будуть перемовини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі