Події

У Бердичеві правоохоронці затримали «банду», яка вимагала у жителя області 40 тис. доларів

10 October 2017, 12:02

Чотирьох вимагачів було затримано 9 жовтня у м. Бердичів. Предметом маніпуляцій негідників стала вантажівка, придбана бердичівським підприємцем за кордоном майже півроку тому. За вимагання затриманим може загрожувати до 10 років позбавлення волі.

Про це інформує відділ комунікації поліції  Житомирської області.

«Результатом спільної операції головного управління Нацполіції в Житомирській області та регіонального УСБУ стало викриття протиправних дій групи вимагачів і їх безпосереднє затримання. Потерпілим від дій негідників став житель Бердичева, який у квітні п.р. за допомогою знайомого придбав у Німеччині та перегнав в Україну вантажний автомобіль «МАН». За попередньою домовленістю, після процедури розмитнення чоловік мав сплатити своєму супровіднику, 62-річному жителю Бердичівського району, 8 тисяч доларів США. Той же, вочевидь, вбачаючи більш вигідний куш, заручився підтримкою своїх знайомців. Один із них, 51-річний бердичівлянин, уже є підсудним у справі вимагання», - інформують у поліції.

Відтак власнику іноземної фури назвали нові боргові зобов’язання у 40 тисяч доларів США. Допоки ж він не виплатив гроші, в якості залогу змусили чоловіка віддати документи та ключі від автомобіля.

«Не заспокоїлись вимагачі й після того, як власник вантажівки, розмитнивши її, передав їм попередньо домовлену суму у 8 тисяч доларів США. Натомість, для більшого впливу і тероризування підключили до справи ще двох чоловіків, 29-річних жителів Київської області. Вимагання телефоном та під час зустрічей тривали аж по вересень місяць», - йдеться у повідомленні.

«9 жовтня одразу після чергової такої зустрічі на стоянці вантажних автомобілів Бердичеві, на якій потерпілому вимагачі погрожували застосуванням зброї та вбивством, їх було затримано відповідно до ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК. Цим особам оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.189 (Вимагання) ККУ», - повідомив т.в.о. начальника ГУНП Житомирщини Сергій Крупєй.

За чинним законодавством вимагачам може загрожувати від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Фото поліції

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області знову активізувалися псевдоподатківці, які вимагають у бізнесменів гроші.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі