Події

У Києві житомирянин з товаришем викрали з парковки торгового центру Toyota Land Cruiser

12 October 2017, 09:14

Співробітники Департаменту карного розшуку Національної поліції України спільно із оперативними службами столичного главку та спецпідрозділу затримали двох чоловіків, які викрали з парковки столичного торгового центру автомобіль «Тойота Ленд Крузер». Одним із викрадачів виявився житель Житомира.

Про це інформує відділ комунікації поліції Києва.

«Зловмисники шляхом сканування сигналізації проникли у салон іномарки та поїхали з місця злочину у невідомому напрямку. Правоохоронці переслідували викрадачів і врешті-решт затримали їх: першого - у селищі Коцюбинське, як тільки чоловік зупинив викрадений транспортний засіб, а його спільника - на території Шевченківського району столиці. Ними виявилися раніше судимі уродженці міста Києва та Житомира. Правопорушники, 1985 та 1979 р. н., відмовилися надавати будь-які пояснення правоохоронцям. Встановлено, що чоловіки неодноразово потрапляли у поле зору правоохоронців за скоєння аналогічних злочинів, однак вносили заставу і виходили на волю», - йдеться у повідомленні.

За словами правоохоронців, одразу після затримання зловмисників поліцейські зателефонували власниці «Тойоти» та повідомили, що з її автомобілем у них і з ним усе у порядку. Жінка пояснила, що припаркувала свій позашляховик під торговим центром і пішла за покупками. Коли через дві години повернулася, виявила його відсутність.

«Слідчим відділом Оболонського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої. Обидва фігуранти затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі повідомили їм про підозру у вчиненні злочину та підготували клопотання про обрання їм міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Однак суддя прийняв рішення щодо їх арешту з можливістю внесення застави у розмірі 134 тисячі гривень кожному», - розповіли поліцейські.

Фото поліції Києва

Як повідомляв Житомир.info, 22 квітня у селищі Великих Коровинцях Житомирської області троє парубків викрали «Таврію» та врізалися в металеву опору.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі