Влада

Суд змусив київську фірму повернути 186 тис грн авансу за невиконані роботи з реконструкції спортмайданчика в Житомирській області

12 October 2017, 13:20

Господарський суд м. Києва задовольнив позов Коростенської місцевої прокуратури і в примусовому порядку стягнув з приватного пенсіонера 186 тис грн. за невиконані роботи з реконструкції спортивного майданчика в Овручі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області 12 жовтня.

«Установлено, що Овруцькою міською радою, за результатами проведеної публічної закупівлі робіт, із підприємством, зареєстрованим у м. Києві, укладено договір про проведення будівельних робіт з реконструкції спортивного майданчика в Овручі. Відповідно до укладеного договору, у березні 2017 року на рахунок підприємства перераховано авансовий платіж на суму майже 310 тис грн. Однак підприємство, порушивши умови договору, не додержалося взятих на себе зобов’язань та в обумовлений двомісячний термін виконало лише частково передбачені договором будівельні роботи. Незважаючи на неодноразові звернення міськради, підприємство і не закінчило реконструкцію спортивного майданчика,  і не повернуло невикористані кошти на суму 186 тис грн», – інформують в прокуратурі.

Мова йде про реконструкцію спортивного майданчика по вул. Героїв Майдану. Торги Овруцька міська рада оголосила у лютому 2017 року, а 6 березня уклала договір із переможцем ТОВ «Інжшляхбуд», який запропонував виконати роботи за найменшу суму – 1 033 000 гривень. 14 березня на рахунки компанії надійшло 309 900 грн попередньої оплати за виконання робіт.

За словами спеціаліста фінансово-економічного відділу Овруцької міської ради Сергія Макаревича, підприємство виконало частину робіть і покинуло об’єкт, мотивуючи відсутністю фінансування.

«Вони виконали частину робіт, а потім відмовилися працювати. Аргументували, що немає в них грошей на даний час і вони не можуть продовжити роботи, бо їм заборгували інші організації. Нас це не влаштувало, ми подали до суду. Ми дали їм 309 тисяч передоплати, суд постановив повернути нам 186 тисяч, бо на решту вони виконали роботи», – прокоментував Житомир.info посадовець.

Не чекаючи рішення суду, мерія Овруча вирішила шукати іншого підрядника, який би закінчив реконструкцію спортивного майданчика. Вже 9 серпня 2017 року Овруцька міська рада уклала договір із ТОВ «Аріадна-Полісся», яке погодилося виконати роботи за 723 100 гривень.

«Уже вони його закінчують. Роблять набагато дешевше. Навіть, якщо врахувати ті 309 тисяч, то виходить дешевше. Було б добре, звісно, якби нам ті 186 тисяч повернули… Бо було рішення суду, будем чекати, поки виконавча служба стягне з них ці гроші», – зазначив Сергій Макаревич.

Як повідомляв Житомир.info, У Житомирі триває реконструкція Центрального стадіону, а реставрацію столітнього театру в Бердичеві за 28 млн грн планують закінчити до кінця осені.

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі