Влада

Через ситуацію з перевезенням пільговиків у Житомирі скликають позачергове засідання міськвиконкому

12 October 2017, 15:26

13 жовтня відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради.

Про це 12 жовтня повідомляє сайт міськради.

На розгляд членів виконкому виноситься одне питання – про ситуацію, яка склалася щодо перевезення пільгових категорій громадян. Доповідач – заступник мера Дмитро Ткачук.

Нагадаємо, 11 жовтня на позачерговому засіданні виконком розглядав питання часового обмеження перевезення пільговиків – з 10.00 до 16.00, але для прийняття рішення не вистачило голосів: «за» проголосували лише 11 членів виконкому при необхідному мінімумі в 13 голосів. Після цього.перевізники міських автобусних маршрутів вирішили самостійно обмежити безкоштовний проїзд пільговиків: 12 жовтня в маршрутках з’явилися листи з переліком восьми пільгових категорій, яких перевізники погоджуються возити без оплати. Влада пообіцяла оштрафувати перевізників, які не перевозять пільговиків.

Як повідомляв Житомир.info, 16 травня цього року житомирський виконком проголосував за підвищення вартості проїзду в маршрутках до 5 гривень: перевізників зобов’язали підписати додаткові угоди про безкоштовне перевезення громадян 24 пільгових категорій, після чого мер Сергій Сухомлин підписав рішення виконкому про тариф у 5 грн в маршрутках. Нові тарифи почали діяти з 1 червня 2017 року. На початку жовтня директор ПП «Шеріфф» подав до суду на управління транспорту міської ради для скасування додаткової угоди про безкоштовне перевезення пільговиків. 5 жовтня перевізники страйкували -  на третину обмежили вранці кількість автобусів на маршрутах. 

P.S. У зв'язку з проведенням позачергового засідання міськвиконкому переноситься запланована на вечір 12 жовтня програма «Темі дня» щодо перевезення пільговиків за участю члена виконавчого комітету Житомирської міської ради та перевізника.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі