Влада

Рішення виконкому ускладнить ситуацію Житомирського ТТУ, - заступник мера Дмитро Ткачук

13 October 2017, 11:33

Рішення виконкому про часове обмеження безкоштовного проїзду пенсіонерів у маршрутках та зменшення тарифу на проїзд до 4 гривень ускладнить ситуацію в трамвайно-тролейбусному управлінні.

Про це в коментарі журналістам після позачергового засідання міськвиконкому 13 жовтня повідомив заступник мера Житомира Дмитро Ткачук.

«Говорити про зниження тарифу – це відвертий популізм. Сьогодні ніхто не надає послуги нікому безкоштовно, в магазині не роздають безкоштовно продукти, хоча люди, ті ж самі пільговики, мають потребу, в них складне матеріальне становище, але їм ніхто, ніякий приватний власник не буде нічого роздавати. Говорячи про послуги перевезення – та сама ситуація, будь яка послуга має свою ціну. Якщо ми штучно занижуємо десь вартість цієї ціни, то воно обов’язково потім проявляється і має наслідки. І зменшення пільговиків в маршрутках відіб’ється на ТТУ, тому що відбудеться зворотній перерозподіл пасажиропотоків. Ми отримаємо ускладнення по ТТУ і це моя на сьогоднішній момент оцінка даного рішення», - наголосив Ткачук.

За його словами, рішення виконкому буде опубліковане в ЗМІ, тобто – в комунальній газеті «Місто», після того, як всі завізують нову редакцію з правками.

Дмитро Ткачук також повідомив, що за «пенсійний страйк» 12 жовтня будуть оштрафовані всі перевізники.

«І це буде продовжуватися рівно стільки ж днів, скільки буде діяти оце свавілля, коли вони будуть штучно обмежувати (проїзд пільговиків), бо ніякий лист не дає право висаджувати чи вимагати гроші... Штрафується факт порушення по скарзі, якщо перевірили 20 машин, то оштрафували 20 машин», - сказав заступник мера.

Нагадаємо, 13 жовтня на позачерговому засіданні міськвиконкому було прийняте рішення про зменшення вартості проїзду у міських маршрутках з 5 грн до 4 грн, безкоштовно возитимуть тільки вісім категорій пільговиків, а інші матимуть право на безоплатний проїзд лише з 10.00 до 16.00.

Як повідомляв Житомир.info, 16 травня цього року житомирський виконком проголосував за підвищення вартості проїзду в маршрутках до 5 гривень: перевізників зобов’язали підписати додаткові угоди про безкоштовне перевезення громадян 24 пільгових категорій, після чого мер Сергій Сухомлин підписав рішення виконкому про тариф у 5 грн в маршрутках. Нові тарифи почали діяти з 1 червня 2017 року.

На початку жовтня директор ПП «Шеріфф» подав до суду на управління транспорту міської ради для скасування додаткової угоди про безкоштовне перевезення пільговиків. 5 жовтня перевізники страйкували -  на третину обмежили вранці кількість автобусів на маршрутах. 11 жовтня на позачерговому засіданні виконком розглядав питання часового обмеженняперевезення пільговиків – з 10.00 до 16.00, але для прийняття рішення не вистачило голосів: «за» проголосували лише 11 членів виконкому при необхідному мінімумі в 13 голосів. Після цього.перевізники міських автобусних маршрутів вирішили самостійно обмежити безкоштовний проїзд пільговиків: 12 жовтня в маршрутках з’явилися листи з переліком восьми пільгових категорій, яких перевізники погоджуються возити без оплати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі