Влада

24,6 га землі на околиці Житомирі хочуть виставити на аукціон зі стартовою ціною більше мільйона євро

18 October 2017, 17:18

Земельну ділянку площею 24,6 га, яка розташована на території Станишівської сільської ради, хочуть виставити на аукціон зі стартовою ціною 35 млн грн.

Проект рішення сесії про затвердження експертної грошової оцінки землі та проведення земельних торгів у формі аукціону опублікований на сайті міської ради 17 жовтня.

«Затвердити звіт про експертну грошову оцінку земельної ділянки несільськогосподарського призначення площа 24,6000 га, що розташована за адресою: Житомирська область, Житомирський район, Станишівська сільська рада, категорія земель – землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення, цільове призначення – для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд технічної інфраструктури (виробництва та розподілення газу, постачання пари та гарячої води, збирання, очищення та розподілення води), код класифікації видів цільового призначення земель – 11.04. Експертна грошова оцінка земельної ділянки складає 22 058 820 грн. 00 коп. Визначити стартову ціну лоту у розмірі 35 000 000 грн. 00 коп. (тридцять п’ять мільйонів гривень 00 коп.)», - зазначається у проекті рішення.

Земельні торги у формі аукціону збираються призначити на IV квартал 2017 – І квартал 2018 р.р.

Міська рада також збирається доручити меру Сергію Сухомлину бути присутнім на земельних торгах та укладати від імені організатора земельних торгів договір купівлі – продажу земельної ділянки.

Нагадаємо, рішення виставити на аукціон земельну ділянку площею 24,6 га було прийняте на сесії міської ради 28 вересня.

Як повідомляв Житомир.info, на позачерговій сесії міської ради 29 серпня цього року депутати проголосували за передачу 24,6 га землі на території Станшівської сільської ради, які раніше належали КП «Житомирбудзамовник», комунальному підприємству «Центр інвестицій». Також депутати підтримали пропозицію змінити цільове призначення цієї ділянки на 11.02 – «для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості». Мер Сергій Сухомлин пояснив, що на цій земельній ділянці знаходяться недобудовані очисні споруди, які немає сенсу відновлювати, а землю краще продати з аукціону і виручити мінімум 40 млн грн. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі