Суспільство

Інвалід-переселенець Сан Санич у Житомирській області перестав варити сири, бо партнер залишив його з боргами

23 October 2017, 10:12

Переселенець з Луганської області без руки і ноги Олександр Кононов, який кілька років тому переселився в Коростенський район Житомирської області та варив відомі на всю Україну «сири Санича», згортає свій бізнес через непосильні борги перед банком.

Про це 20 жовтня повідомило сайт ZN,UA.

«…Два тижні тому Санич розгублено намагався пояснити трохи отетерілим від того, що відбувається, волонтерам, чому "Сирів Санича" більше немає, а в нього самого не залишилося нічого, крім протезів, інвалідного візка, боргу на 150 тис. грн за останню покупку кіз і кредиту на 100 тис. грн, тіло якого треба починати виплачувати вже через три тижні. Про те, що в Санича є партнер по бізнесу, багато хто чув. Дехто навіть бачив. Це на його запрошення Сашко свого часу приїхав у Десятини. Віталік був місцевим і ще до війни встиг обзавестися невеликим аграрним господарством. Побудувати поруч ще й молочне виробництво було логічно й розумно. Нелогічним і нерозумним виявилося інше: за два з гаком роки Санич не здогадався підписати зі своїм партнером жодного паперу. Взагалі, жодного. Просто жив, просто працював, абсолютно не замислюючись над тим, чим це може для нього обернутися. 

…"Свій" Віталік чесно дивився в очі компанії волонтерів, що несподівано нагрянула поцікавитися, що тут, власне, відбувається.

— А хто вам сказав, що він мій партнер? Він найманий працівник. Я його взагалі з жалості покликав. 

— Як хто сказав? Ти ж рік тому мені особисто говорив, що ви — партнери. 

— Ну так. Говорив. Ну мені ж на розкручування бізнесу гроші потрібні були? А він — чудовий медійний персонаж. На мене б не дали. На нього давали охоче. 

— Почекай, ти хочеш сказати, що ти нам усім брехав? 

— Ну, виходить що так…

Питання, що "медійний персонаж" і сам до останніх днів не був у курсі того, що він тут, по суті, ніхто, якось навіть і не порушувалося. 

— Виходить, він у тебе найманий працівник? 

— Ну так.

— А зарплата в нього яка? 

— Та яка зарплата? Він із самого початку казав, що готовий роками хрін без солі жерти, тільки б бізнес підняти. У нього ж пенсія є й переселенські. Що йому ще треба?

Тут і сперечатися якось ніяково. Якщо людина готова працювати без зарплати, то навіщо їй щось платити? Ідеальний працівник. Гроші приносить, зарплати не вимагає, журналісти валом валять подивитися й написати. Мрія, а не діловий партнер… Навіть документи оформити не вимагає(...). У процесі з'ясувалося, що ідеальний найманий працівник без договору і зарплати був настільки відданий своєму роботодавцеві, що взяв кредит на 100 тис. грн на розвиток виробництва й навіть не став сам стежити за використанням грошей. Просто віддав своєму "хазяїнові" картку й пішов далі сир варити...», - повідомляє видання.

Повну версію матеріалу читайте тут.

Нагадаємо, обдурений фермер у вересні цього року власною персоною приїздив до Житомира на День міста та продавав «сири Санича» на фестивалі вуличної їжі.

Сан Санич на фестивалі вуличної їжі в Житомирі, вересень 2017

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі