Місто

Сири Санича, вина, наливки, бургери та коктейлі - до Дня міста в Житомирі відкрили фестиваль вуличної їжі. Фоторепортаж

8 September 2017, 17:13

8 вересня на Новому бульварі в Житомирі відкрився фестиваль вуличної їжі «Гастробренд міста Житомира».

Відвідувачів приваблюють креативними вивісками і ароматом страв, що готуються просто неба. Тут можна смачно повечеряти пловом, картоплею по-селянськи, шашликом, домашніми ковбасками та бургерами, ціна на яких коливається від 50 до 65 гривень.

На гастро-фестивалі також можна купити в'ялену рибу від 25 грн за в'язку та до 100 грн за філе, а також закарпатські сири та козячі «сири Санича» - переселенця Олександра Кононова, який нині живе в Коростенському районі. Перед покупкою їх можна продегустувати. На фестивалі також можна придбати традиційні українські очіпки та елементи народного костюму, плетені речі, шкарпетки, вироби з дерева, прикраси й солодощі.

Найширше представлений асортимент вин та алкогольних напоїв. Так, пляшка вина коштує в середньому 80 грн, сидр - 20. Продаються також пиво та домашні наливки на ягодах. Алкогольні та безалкогольні коктейлі продають за ціною від 20 до 50 гривень.

Нагадаємо, 2 серпня 2017 року виконком не дозволив продавати слабоалкогольні напої під час Дня міста, а вже 4 вересня проголосував за продаж слабоалкоголки під час двох фестивалів - вуличної їжі «Гастробренд міста Житомира» та фестивалю «Джазомир». 12 серпня 2017 житель Житомира Микола Череднік звернувся до Корольовського районного суду міста з позовом про визнання нечинним та скасування рішення виконкому міської ради щодо дозволу продажу слабоалкогольних напоїв на День міста, а 1 вересня він програв суд.

Про те, як Житомир готується до «Культурної версії» свята та які заходи передбачаються до Дня міста, читайте тут.

Фоторепортаж Анни Максимової

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі